Архів новин

07 сентября 2020

Відбудеться Перший Установчий Всеукраїнський Собор родин загиблих (померлих) воїнів АТО/ООС

12 вересня 2020 року у місті Київ відбудеться Перший Установчий Всеукраїнський Собор родин воїнів АТО/ООС, загиблих (померлих) під час стримування збройної російської агресії у Донецькій та Луганській областях.

Організатором виступила громадська організація «Незламні матері України».

Захід розпочне роботу о 10:00 на Співочому полі – вул. Лаврська, 31.

Контактний телефон: 066 184 43 45.   

За матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засуджено агента ФСБ РФ, який готував диверсію на Луганщині

За матеріалами Служби безпеки України засуджено агента  ФСБ РФ, який у липні цього року прибув з тимчасово окупованої території для виконання завдання з вчинення диверсійного акту на об’єкті критичної інфраструктури Луганської області.

Підприємцям Луганщини презентовано дорожню карту Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено засідання круглого столу у форматі відео-Zoom-конференції з представниками малого і середнього бізнесу аграрного сектору області щодо впровадження спеціальної ініціативи в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»

Мета Проєкту − доступ до нових, розширення діючих та нетрадиційних ринків збуту.

Під час зустрічі фахівцем з мобілізації ринкових відносин USAID Станіславом Казаковим презентовано дорожню карту Проєкту.

Ліквідовано пожежу в екосистемах поблизу Трьохізбенки

Сьогодні, 7 вересня, об 11:20 пожежу сухої трави та лісових насаджень в Новоайдарському районі поблизу с. Лобачеве, с. Лопаскине та смт Трьохізбенка ліквідовано.

Крім того, 6 вересня о 19:30 локалізовано загорання сухої трави та лісових насаджень між с. Лобачеве Новоайдарського району та с. Старий Айдар Станично-Луганського району, яке виникло 4 вересня. Загрози населеним пунктам немає.

Не зафіксовано нових випадків захворювання на COVID-19 в області

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 435 людей.

З них одужали – 226; лікуються – 205 (56 – на стаціонарі; 149 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 33,9 %.

У Сєвєродонецькій міській багатопрофільній лікарні унаслідок ускладнень від COVID-19 померла 82-річна жінка, яка мала супутні захворювання.

Стан захворювання по населеним пунктам:

місто Сєвєродонецьк – 144 особи (одужали – 62; померли – 3);

Мінсоцполітики запрошує заклади торгівлі та інтернет-магазини долучитись до реалізації пілотного проєкту щодо монетизації «пакунка малюка»

Міністерство соціальної політики України запрошує заклади торгівлі та інтернет-магазини долучитись до реалізації пілотного проєкту щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» для породіль за спеціальною соціальної карткою.

Цей пілотний проєкт запроваджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

У Сватівському районі створено лісовий заказник «Плоский ліс»

Про це йдеться у розпорядженні голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая № 584 від 4 вересня 2020 року.

Так, територію площею 24,5398 га оголошено лісовим заказником місцевого значення «Плоский ліс».

Знаходиться цей лісовий заказник в межах Сватівського району.

У Кремінському районі створено першу патронатну сім’ю

Між Кремінською районною державною адміністрацією та вихователем відбулось підписання договору про надання послуги з патронату над дитиною

Патронатний вихователь Кремінського району спільно із помічником пройшли первинний етап (збір необхідних документів), професійне навчання за програмою підготовки патронатних вихователів, отримали рекомендації обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та досвідчених тренерів, психологів України про готовність надавати послугу патронату над дитиною.

Розпочато конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС

Міністерство розвитку громад та територій України відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 827 «Деякі питання фінансування програм та проектів регіонального розвитку» (зі змінами), оголошує конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

ОГОЛОШЕНО ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ ЗВІТУ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ ПРОЄКТУ ПРОГРАМИ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 2021-2023 РОКИ

Пропозиції та зауваження приймаються в термін до 08.10.2020
на електронну адресу economy@loga.gov.ua або за адресою: 93406,
м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, кабінет 503.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 78,78 %) в області

За 36 тиждень 2020 року, станом на 7 вересня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (-78,78 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 113,5 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 754 особи, з них 430 (57,0 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 23 хворих, у тому числі 12 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Із 1 вересня змінено механізм забезпечення «пакунками малюка»

За ініціативи Міністерства соціальної політики України Кабінетом Міністрів України прийнято відповідну постанову № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Передбачено, що батькам надаватиметься грошова компенсація замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».