Архів новин

08 сентября 2020

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 7 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,24 га територій у Попаснянському та Станично-Луганському районах, містах Сватове й поблизу Сєвєродонецька.

Під час обстеження виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, п’ять гранат, один інженерний боєприпас і три одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Продовжується дія інформаційної онлайн платформи «Допомога поруч»

Для надання адресної допомоги вразливим верствам населення під час карантину з  квітня 2020 року Міністерством соціальної політики запроваджено інформаційну онлайн-платформу «Допомога поруч». Цей проєкт реалізується згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення»  (08.04.2020 № 287).

В облдержадміністрації відбулась колегія Державного архіву Луганської області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання колегії Державного архіву Луганської області.

На колегії були підбиті підсумки комплексних перевірок діяльності архівного відділу Новопсковської РДА, роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Державного навчального закладу «Луганський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», Луганської філії державного підприємства «Регіональні електричні мережі» та контрольної перевірки Біловодської райдержадміністрації.

За минулу добу зафіксовано 15 нових випадків COVID-19 в області. Одужали 13 людей

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – дев’ять осіб, місто Лисичанськ – дві,  Станично-Луганський район – три, Старобільський – одна.

Серед них: шість з кола раніше визначених контактних осіб, п’ять – прибули з тимчасово окупованих територій, дві – хворі на пневмонію, дві – з клінічними ознаками тяжкого перебігу ГРВІ.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 450 людей.

З них одужали – 239 (13 за минулу добу); лікуються – 207 (68 – на стаціонарі; 139 – амбулаторно).

У Міловому триває ремонт дитячого садка «Ластівка»

Фінансуються роботи за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Загальна вартість проєкту складає 7116572,00 гривень. Кошти на розробку проєктно-кошторисної документації у сумі 186120,00 гривень виділені Міловською селищною радою.

До кінця жовтня планують завершити ремонт у Біловодській багатопрофільній лікарні

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом з директором Департаменту охорони здоров’я Валентином Шкорубським відвідали КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», де в рамках програми Президента України «Велике будівництво» триває реконструкція частини першого поверху з облаштуванням приміщень відділення невідкладної медицини.

Також під час робочої поїздки відбулася зустріч із представниками підрядної організації ТОВ «ВАЖМАШБУД», які ремонтують якісно та вчасно.

В області працює пересувний мобільний підрозділ Ощадбанку

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

Пересувний мобільний підрозділ Ощадбанку цього тижня працюватиме:

07.09 – м. Золоте, Попаснянський район – з 9:00 до 15:00;

08.09 – с. Трьохізбенка, Новоайдарський район – з 9:00 до 15:00;

Майже 2,3 тис. платників податків взяли на облік податкові органи Луганщини з початку року

Так, станом на 1 вересня всього на обліку перебувають 94 тис. 187 платників.

З них: 30 тис. 247 – юридичні особи та 63 тис. 940 – фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

За січень-серпень взято на облік 2 тис. 264 платника податків. Серед них: 399 – юридичні особи та 1 тис. 865 – фізичні особи-підприємці.

Із загальної кількості платників податків на додану вартість зареєстровано 2 тис. 158 юридичних осіб та 256 фізичних осіб-підприємців.

Правила поведінки у пожежонебезпечний сезон

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

Цьогоріч майже 200 людей з інвалідністю працевлаштовані через обласну службу зайнятості

Протягом січня-серпня 2020 року послуги Луганської обласної служби зайнятості отримали 568 безробітних осіб з інвалідністю.

За сприяння служби зайнятості на Луганщині працевлаштовані 196 осіб з інвалідністю, в тому числі троє громадян – на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску.

Ще 25 осіб цієї категорії були залучені до громадських та інших тимчасових робіт; 16 безробітних цієї категорії отримали професійне навчання за направленням центрів зайнятості.

Велике будівництво: у Новоайдарському районі відбудовують міст

Поблизу смт Новоайдар триває капітальний ремонт мосту через річку Айдар.

Об’єкт розташований на км 42+533 автомобільної дороги державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар.

Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Мостстройком» (місто Дніпро).

На лівому проїзді вже забетоновані 1-й та 2-й прольоти, а також тротуари. Проведено армування 3-го та 4-го прольотів. Проведені підготовчі роботи до бетонних робіт.