Архів новин

09 сентября 2020

На Луганщині СБУ викрила оборудку із рекреаційними землями

Служба безпеки України викрила схему нецільового використання земель рекреаційного призначення у Кремінському районі Луганської області.

За даними слідства, місцева комерційна структура уклала договір довгострокової оренди на 2 гектари землі під будівництво та утримання бази відпочинку. Натомість комерсант звів у рекреаційній зоні житлові будинки з господарчими спорудами і басейном, де оселилася його родина і близьке оточення.

Подовжено термін прийому заявок на Конкурс бізнес-грантів на сході України

Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголошує про подовження терміну прийому заявок на конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей та в окремих районах та містах Запорізької області вздовж узбережжя Азовського моря.

Конкурс проводиться за підтримки Європейського Союзу, урядів Данії та Японії.

Кінцевий термін подання заявок: до кінця доби 20 вересня 2020 року.

Максимальна сума одного гранту складає 250 000 гривень. 

У Щасті відбудовують шляхопровід

Неподалік міста Щастя триває капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю, розташованого на км 68 + 910 автомобільної дороги державного значення Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк.

Загальна ширина шляхопроводу – 26,2 метра, повна довжина – 63,6 метра.

Ремонт організовано у двозмінному режимі: удень працюють 26 співробітників,  у нічну зміну – 5. Роботи проводить фірма-підрядник ТОВ «Укртрансміст» (місто Київ). 

В області антирекорд з кількості захворювань COVID-19 за добу: 31 новий випадок

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 13, місто Лисичанськ – одна, місто Рубіжне – одна, Кремінський район – одна, Міловський – шість, Новоайдарський – дві,  Новопсковський – одна, Попаснянський – чотири, Станично-Луганський – одна, Старобільський – одна.

Серед них: 11 з кола раніше визначених контактних осіб, вісім – прибули з тимчасово окупованих територій, 12 – хворі на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 481 людини.

Відновлено прийом заяв від учасників АТО/ООС і внутрішньо переміщених осіб про намір отримати пільговий кредит на придбання житла

10 вересня 2020 року з 09:00 відновлюється прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян – учасників проведення антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, внутрішньо переміщених осіб (постанова Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 980).

Це відбуватиметься відповідно до рішення Комісії з розгляду питань державної підтримки та/або пільгового довгострокового державного  кредитування на придбання житла в рамках бюджетних житлових програм (утвореної відповідно до наказу Мінрегіону 01.11.2018 № 295 зі змінами).

Сергій Гайдай доручив перевірити готовність місцевих дорожніх служб до обслуговування найнебезпечніших ділянок в зимовий період

Про це голова облдержадміністрації зазначив сьогодні, 9 вересня, на засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та сталого проходження опалювального сезону.

Сергій Гайдай доручив відповідним службам проінспектувати ділянки на дорогах Луганщини, де можуть виникнути проблеми із проїздом у зимовий період, та розробити додаткові заходи для більш швидкого та якісного реагування на ситуацію на місцях.

Оголошено громадські обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки

Пропозиції та зауваження приймаються в термін до 8 жовтня 2020 року на електронну адресу economy@loga.gov.ua або за адресою: 93406, м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, кабінет 503.

Луганщина готується до участі у другому конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку

В облдержадміністрації відбувся навчальний семінар в режимі відеоконференцзв’язку щодо конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Провела захід заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА Людмила Ахтирська.

У Троїцькому опорному ліцеї утеплюють фасад та роблять енергоефективну опалювальну систему

З усіх боків будівлі утеплюються стіни, вирита траншея під нову сучасну теплотрасу, демонтовані всі старі опалювальні батареї.

Будівельні матеріали надходять вчасно, для закінчення утеплення будівлі знадобиться ще близько трьох тижнів, а всі роботи заплановано завершити до кінця року.

Нова опалювальна система буде енергозберігаюча. Понад 40 % тепла, що раніше втрачалось, вдасться зберегти. Для цього використовують гнучкі та безшовні пінополістирольні труби, які будуть прокладені від підвалу до котельні.

В планах будівельників і заміна даху на актовому залі школи.

Якщо в червні в області на COVID-19 захворіли 33 особи, то за перший тиждень вересня вже понад 120, – брифінг

Про це розповів заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Він повідомив, що станом на 8 вересня в області підтверджено 450 випадків захворювання на коронавірус. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення складає 67,75.

Серед захворілих 45,8 % – чоловіки, 54,2 % – жінки.

Із початку епідемії протягом березня було зафіксовано три випадки, у  квітні – 32, у травні – 12, у червні – 33, у липні – 47, у серпні – 202.