Архів новин

10 сентября 2020

Два сервісні центри на КПВВ у Луганській та Донецькій областях відкриються до кінця року

Роботи по їх спорудженню розпочнуться найближчим часом. Вже у листопаді планується відкрити сервісний центр на КПВВ Щастя Луганської області, а в грудні – на КПВВ Новотроїцьке Донецької області.

Проєкт реалізується за кошт інвесторів: по  9,1 млн гривень на кожен сервісний центр. Інвестором об’єкту на КПВВ Щастя виступила компанія «ОСТО-ГРУП», на КПВВ Новотроїцьке – компанія «Нова пошта».

Наступного року у вас з’явиться новий автобус, – Сергій Гайдай у Щастинській обласній санаторній школі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки завітав до міста Щастя. Там він разом з заступником Командувача ООС Євгеном Коваленком та народним депутатом, головою Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ Сергієм Бабаком відвідали Щастинську обласну санаторну школу.

На Луганщині СБУ викрила підпільного виробника контрафактної горілки

Ще одного підпільного продавця контрафактного алкоголю і тютюну викрили співробітники Служби безпеки України у районі проведення операції Об’єднаних сил. Щотижня ділок збував фальсифікату на чверть мільйона гривень.

Кабмін схвалив скасування самоізоляції для студентів з тимчасово окупованих територій

На засіданні Кабінет Міністрів України прийняв рішення про відміну проходження самоізоляції при перетині КПВВ для абітурієнтів та здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій України, які планують або вже навчаються на підконтрольній Уряду України території.

Відповідні зміни внесені до п. 20 постанови від 22 липня 2020 р. № 641.

Зафіксовано 23 нових випадки COVID-19 за минулу добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 16 осіб, місто Лисичанськ – дві, Біловодський район – три, Кремінський – одна, Троїцький – одна.

Серед них: десять осіб з клінічними появами тяжкого перебігу ГРВІ,  сім прибули з тимчасово окупованих територій, п’ять – з кола раніше визначених контактних осіб, одна – хвора на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 504 людей.

З них одужали – 267 (14 за минулу добу); лікуються – 233 (66 – на стаціонарі; 167 – амбулаторно).

У Білокуракинській та Троїцькій громадах долучатимуть фермерів до Державного аграрного реєстру

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад розпочали активну фазу другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру.

Про це йшла мова під час селекторної наради Мінекономіки з керівниками Департаментів агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій та голів об’єднаних територіальних громад.

Для реалізації другого пілотного впровадження до процесу реєстрації аграріїв у цьому реєстрі залучаються об’єднані територіальні громади, відібрані за результатами відкритого конкурсу.

У поліклініці КНП «Станично-Луганське РТМО» відновив роботу кабінет цифрової флюорографії

На ремонт та модернізацію цифрового флюорографа з районного бюджету було виділено 250 тис. гривень.

Також за власними можливостями лікарні був зроблений ремонт приміщення, де розташований апарат.

За допомогою флюорографії виявляються легеневі патології, туберкульоз, онкологічні захворювання. Можливості цифрової технології виводять зображення на монітор комп’ютеру, що прискорює отримання результату дослідження та зменшує дозове навантаження на пацієнта.

Велике будівництво: автошлях між Сєвєродонецьком і Золотим відремонтують вже цього року

У Луганській області тривають дорожні роботи у рамках ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво».

Наразі працівники ТОВ «Ростдорстрой» ремонтують дорогу від Сєвєродонецька до Золотого.

У планах на 2020 рік оновити цей маршрут повністю.

Автошлях відновлюють на дорозі державного значення Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ на ділянці км 158+850 – км 194+500.

Дорога проходить через Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське.

До 10 листопада основні роботи мають бути завершені.

У п’ятницю голови Луганської та Донецької облдержадміністрацій Сергій Гайдай і Павло Кириленко поспілкуються з журналістами онлайн на Донбас Медіа Форумі

11 вересня о 10:30 в рамках шостого Донбас Медіа Форуму відбудеться прес-дискусія «Влада та журналісти: через діалог до порозуміння».

Голови облдержадміністрацій розкажуть про інформаційну політику влади в регіонах, поспілкуються з журналістами про те, як зробити комунікацію в областях більш ефективною, як посилити обмін інформацією між владою, журналістами та жителями.

Захід відбудеться в Краматорську в форматі онлайн.

Дівчина з числа дітей-сиріт за державні кошти придбала квартиру у Старобільську

В Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Так, в 2019 році двом особам із числа дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території смт Білолуцьк була надана грошова компенсація для придбання житла.

Нещодавно одна з них придбала квартиру в м. Старобільськ. Вартість оселі становить 184 тис. гривень. Квартира була придбана за бажанням дівчини, враховуючи її потреби та інтереси.

Цьогоріч до зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад чотири мільярди гривень податків і зборів

У січні-серпні 2020 року платники Луганщини перерахували до зведеного бюджету 4 млрд 107,2 млн гривень.

Це на 195,8 млн гривень більше, ніж у січні-серпні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 793,2 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету спрямовано 731,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 736,1 млн гривень податку на додану вартість; 99,4 млн гривень податку на прибуток підприємств; 18,9 млн гривень акцизного податку.