Архів новин

15 сентября 2020

«На рівні Президента та Уряду прийняте рішення перетворити Луганську та Донецьку області на точки економічного зростання України», – радник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Андрій Мірошниченко

У рамках  робочої поїздки представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України до Луганської області відбулась презентація концепції «Економічної стратегії розвитку Донецької та Луганської областей».

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 15 вересня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 851,16 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 17 вересня та 14 % 18 вересня;

- установи банків – по 15 вересня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

У Відні у присутності Президента України та Федерального президента Республіки Австрія підписано двосторонні документи

У присутності Президента України Володимира Зеленського, який перебуває в Республіці Австрія з офіційним візитом, та Федерального президента Австрії Александра Ван дер Беллена підписано низку українсько-австрійських двосторонніх документів.

Строк експлуатації доріг, що зараз будуються на Луганщині, становитиме від 10 до 12 років, – брифінг

Про ремонти автошляхів області у рамках ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво» журналістам розповів начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер.

Під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 15 вересня, він зазначив, що в поточному році вже побудовано та реконструйовано понад 133 км доріг.

Серед них автошлях Станиця Луганська – Сєвєродонецьк, а також 10 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове. Ця ділянка (км 148+000 – 158+000) знаходиться між населеними пунктами Сватове та Містки.

Зафіксовано 20 нових випадків COVID-19 за добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 11 осіб, місто Лисичанськ – одна, Біловодський район – одна, Міловський – одна, Станично-Луганський – три, Старобільський – три.

Серед них: 9 осіб прибули з тимчасово окупованих територій, чотири - захворіли на пневмонію, одна – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, шість – з кола раніше визначених контактних осіб.

У Лисичанську внаслідок ускладнень від COVID-19 помер 73-річний чоловік.  

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 621 людини.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 16 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 14 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,71 га територій у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 11 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін, чотири гранати й один інженерний боєприпас.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,2 мільярда ЄСВ

У січні-серпні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 млрд 219,4 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

На Луганщині СБУ заблокувала незаконний видобуток піску на понад мільйон гривень

На Луганщині співробітники Служби безпеки України заблокували незаконний видобуток та реалізацію піску. Збитки держави перевищили 1 мільйон гривень.

За даними досудового слідства, нелегальну розробку надр організував колишній правоохоронець разом із шістьма мешканцями Сватівського району. Не маючи жодних дозвільних документів, зловмисники за допомогою важкої техніки здійснювали видобуток корисних копалин на території пасовища, що належить селищній ради Травневого. Нелегальний пісок ділки продавали місцевим мешканцям.

Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 вересня 2020 року «Про Стратегію національної безпеки України».

Указ № 392/2020 Глава держави підписав у понеділок.

Документ вводить у дію рішення РНБО від 14 вересня 2020 року «Про Стратегію національної безпеки України» та затверджує відповідну Стратегію.