Архів новин

17 сентября 2020

Обговорено порядок організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференцзв’язку з питань організації діловодства територіальних, дільничних виборчих комісій та приймання виборчої документації з проведення місцевих виборів до архівних установ області

У Станично-Луганському районі будують амбулаторію

Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини відбувається по вул. Миру в с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району.

Наразі розпочато внутрішні оздоблювальні роботи.

Зокрема, укладається лінолеум, фарбуються стіни, облицьовуються стіни у маніпуляційних, монтується система опалення.

Крім того, триває планування й облаштування прилеглої території, укладання тротуарної плитки.

Вже завершено будівництво зовнішніх стін та внутрішніх перегородок, виконано монтаж вікон, зведено дах з улаштуванням гідроізоляції.

На Луганщині зафіксовано 36 нових випадків COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 3 584 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 18 осіб, місто Лисичанськ – вісім, місто Рубіжне – одна, Марківський район – одна, Новоайдарський – дві, Новопсковський – три, Сватівський – дві, Станично-Луганський – одна.

Серед них: 17 – з кола раніше визначених контактних осіб, вісім прибули з тимчасово окупованих територій, сім – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, чотири – хворі на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 690 людей.

Ваші реалії – це героїчні вчинки, - Сергій Гайдай привітав рятувальників Луганщини

Урочистості з нагоди святкування Дня рятівника відбулися сьогодні, 17 вересня, у Сєвєродонецьку. Зі святом присутніх привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги

Урядом спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та їх законним представникам.

Проєкт постанови розроблено Міністерством соціальної політики та прийнято на засіданні Уряду.

У місті Рубіжне відкрито перший на Луганщині притулок для жінок, постраждалих від домашнього насильства

Перший на Луганщині притулок для жінок із дітьми, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, відкрито у місті Рубіжне 16 вересня.

Притулок створено у рамках проєкту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» Фонду ООН у галузі народонаселення у співпраці із Рубіжанською міською радою.

Жителі сільських районів отримують безкоштовну медичну допомогу – відновлено виїзну роботу обласної консультативної поліклініки

Відучора відновлено роботу виїзної консультативної поліклініки КНП «Луганська обласна клінічна лікарня».

Про початок надання високоспеціалізованої медичної допомоги сільському населенню було поінформовано усі Центри первинної медико-соціальної допомоги Луганщини.

Тож, учора виїзні консультації розпочалися у селі Невське Кремінського району – віддаленому населеному пункті, де проживає приблизно 500 осіб. Більшість з них похилого віку.

Уряд схвалив зміни до постанови про карантинні заходи

Кабінет Міністрів України на засіданні 16 вересня ухвалив ініційовані МОЗ зміни до постанови щодо встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання Уряду.

«Ці зміни були розроблені та подані на затвердження Уряду після наради з міськими головами, яка відбулася днями. Саме в синергії з регіонами була знайдена спільна позиція щодо запровадження карантинних заходів», – зазначив очільник МОЗ.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем рятівника

Шановні співробітники ДСНС України та ветерани пожежно-рятувальної служби Луганщини!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Днем рятівника!

Від усього серця дякую вам за відданість обраній справі – такій небезпечній, але вкрай потрібній людям.

Щодня, виїжджаючи на тривожний        виклик, ви робите усе можливе, щоб   врятувати, запобігти і допомогти.

Ви сумлінно та чесно виконуєте свій професійний обов’язок. А наші земляки  завжди пам’ятатимуть, що завдяки саме вашій відвазі вдалося зберегти найцінніше – людське життя.