Архів новин

18 сентября 2020

Державну підтримку аграріїв у 2020 році розглянуто у Красноріченській ОТГ

В об’єднаних територіальних громадах триває проведення семінарів з питань впровадження земельної реформи, реалізації державної підтримки аграріїв та розвитку сімейних фермерських господарств.

Цього разу, 17 вересня, він відбувся у Красноріченській ОТГ.

Подібні семінари проводить Департамент агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації за ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі, та сільського господарства України.  

Сергій Гайдай запропонував Прем’єр-міністру заходи щодо запобігання знеструмлення Попаснянського водоканалу

Відповідне звернення голова Луганської обласної державної адміністрації зробив під час засідання антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля сьогодні, 18 вересня.

Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроєкт щодо оренди водних об’єктів із земельними ділянками

Законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками» (р. № 0853) підготовлено до другого читання у Верховній Раді України.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час відеоконференції з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.

Редакція законопроєкту містить наступні положення:

На Луганщині зафіксовано 19 нових випадків COVID-19 за минулу добу. Одужали 26 людей

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – чотири особи, місто Лисичанськ – одна, Біловодський район – три, Кремінський – дві, Міловський – дві, Попаснянський – три, Станично-Луганський – одна, Старобільський – три.

Серед них: дев’ять прибули з тимчасово окупованих територій, п’ять – з кола раніше визначених контактних осіб, три – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, дві – хворі на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 709 людей.

Пенсіонерам від 75 до 80 років встановлять щомісячну компенсаційну виплату

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому».

Тож, із 1 липня 2021 року пенсіонерам у віці від 75 до 80 років буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень.

Тим, хто буде досягати віку 75 років, компенсаційну виплату встановлять із дати досягнення такого віку.

Продовжаться виплати щомісячної компенсації в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80-річного віку. Водночас, буде розширено коло одержувачів таких виплат.

Сергій Гайдай передав громадам чотири шкільні автобуси, пристосовані для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай 18 вересня взяв участь у передачі шкільних автобусів чотирьом навчальним закладам області.

Придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування погоджено Міністерством освіти і науки України для Троїцької, Білокуракинської, Красноріченської об’єднаних територіальних громад та Старобільської районної ради.

Це найкращий апарат на Луганщині, – Сергій Гайдай про новий комп’ютерний томограф

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав нове відділення комп’ютерної томографії Луганської обласної клінічної лікарні.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 37 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 8,38 га територій у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 12 артилерійських снарядів, 19 мінометних мін й дві гранати.

Обговорено рекомендації щодо умов перетину КПВВ

Благодійною організацією «Благодійний фонд «Право на захист» у форматі Zoom-конференції презентовані результати опитування, що проводилося на п’яти КПВВ між підконтрольною та неконтрольованою Урядом України територіями Луганської та Донецької областей протягом першого півріччя 2020 року.

Увага! Із 21 по 25 вересня проведуть плановий ремонт повітряної лінії електропередачі «ЛуТЕС – Лисичанська»

Із 21 по 25 вересня 2020 року заплановано вивід у ремонт ПЛ 220 кВ «ЛуТЕС – Лисичанська» для виконання плану річних поточних ремонтів для усунення дефектів на обладнанні ПЛ-220 кВ.

Зазначено, що при увімкненій в роботу ПС 500 кВ «Кремінська» забезпечується необхідний рівень потужності для забезпечення навантаження споживачів Луганської області в повному обсязі.

Кабмін затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження зразків бланків і технічних описів національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знаку України та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів».

Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог.

Уряд дозволив використання копій цифрових документів у застосунку «Дія», зокрема цифрового податкового номера

Кабінет Міністрів України затвердив механізм використання цифрової версії податкового номера та електронних копій документів у застосунку «Дія».

Відповідні зміни внесені до постанови від 15 квітня 2020 року «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон».