Архів новин

21 сентября 2020

Головою офісу ООН Жінки в Україні стала Еріка Квапілова

Привітали її у форматі відеоконференції виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко та заступник голови ОДА Катерина Безгинська.

У вітальному слові Наталія Романенко зазначила: «Ваша робота вкрай важлива для найбільш незахищених верств серед жінок, які потерпають від гендерно-обумовленого насильства, зокрема на прифронтових територіях. Сподіваюсь, що наша плідна спільна праця дасть необхідний для жінок області результат».

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

Під час виступу Глава держави підписав Указ «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства».

Управління промисловості, транспорту та зв’язку видало наказ про недопущення перевізників-претендентів до участі у конкурсі з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування

Управління промисловості, транспорту та зв’язку Луганської облдержадміністрації видало наказ від 15.09.2020 № 38-О «Про недопущення перевізників-претендентів до участі у конкурсі з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 18.09.2020».

Запрошуємо до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбудеться в місті Сєвєродонецьк 26 вересня.

Учасники заходу мають змогу долучитися до забігу у пам'ять тих, хто загинув, захищаючи Україну, а також висловити вдячність та підтримку рідним і близьким наших героїв.

Захід має започаткувати загальнонаціональну традицію вшанування пам’яті полеглих воїнів, об’єднати військовослужбовців, ветеранів, свідомих громадян, волонтерів навколо вшанування пам’яті героїв.

За добу в області зафіксовано п’ять нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – одна особа, Новопсковський район – дві, Сватівський – одна, Станично-Луганський – одна.

Усі вони прибули з тимчасово окупованих територій.

Унаслідок ускладнень від COVID-19 помер 71-річний чоловік – житель Кремінського району. 

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 762 людей.

З них одужали – 404; лікуються – 352 (73 – на стаціонарі; 279 – амбулаторно).

У Станично-Луганському районі ремонтують лікарні

Триває капітальний ремонт хірургічного відділення, розташованого на четвертому поверсі Центральної районної лікарні у Станиці Луганській, та терапевтичного відділення філії «Петропавлівська лікарня» КНП «Станично-Луганське РТМО».

У хірургічному відділенні наразі вже встановлено двері, прокладено систему електромережі, триває укладання плитки, демонтовано перегородки у санвузлах, планується заміна сантехніки, обладнання приміщень.

У терапевтичному відділенні Петропавлівської лікарні тривають демонтажні роботи, прокладання системи електромережі, укладання плитки.

Міністерством охорони здоров’я розроблено план переходу до електронних рецептів

При Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби.

Так, у планах роботи за цим напрямом відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів (у 2021 році); антибіотиків (у 2022 році); інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ, – починаючи з 2023 року.

Ця ініціатива запроваджена міністерством через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування.

Впроваджено нову програму для консультантів у сфері експорту

Впроваджено нову програму для консультантів у сфері експорту

Офіс з Просування Експорту запускає нову БЕЗКОШТОВНУ освітню програму для консультантів в області експорту – Train the Trainers!
Даний 6-ти місячний навчальний курс послугує чудовим стартом для консультантів-початківців у експорті, або ж допоможе розвинути вже наявні навички у спеціалістів з досвідом. До навчання запрошуються команди із 5 осіб, представники державного та приватного секторів. Якщо ж не зібралася команда – не біда: подавайте персональну заявку, ми знайдемо для Вас особисту dream team!

Мінекономіки розглядає включення до переліку нової вітчизняної сільськогостехніки та обладнання, вартість яких частково компенсуватиме держава

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України проведено нараду з питань виробництва техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України (07.02.2018, № 106 – зі змінами).

Третій етап сертифікації вчителів 2020 року відбудеться з 12 жовтня до 6 листопада

Третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 – вивчення практичного досвіду роботи – відбудеться з 12 жовтня до 6 листопада.

Його буде проведено незалежно від рівня епідемічної ситуації в регіонах, де знаходяться школи учасників сертифікації.

До третього етапу допущено 1040 вчителів початкових класів.

Експерти вивчатимуть практичний досвід учасників через анкетування адміністрації закладу освіти і керівника методичного об’єднання, співбесіду з учасниками сертифікації, а також моделювання педагогічних ситуацій.

Велике будівництво: на маршруті Старобільськ – Новоайдар відновлюють дорожнє покриття

На дорозі Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк (від Старобільська до Новоайдара) триває поточний середній ремонт. Загальна протяжність ділянки – більш ніж 40 кілометрів.

Дорога пролягає через населені пункти Старобільськ, Половинкине, Байдівка, Шульгинка, Штормове, Переможне, Денижникове, Новоайдар.

Роботи виконують два підрядники, у кожного – по 20 км. У Новоайдарському районі працює ТОВ «Автомагістраль-Південь». У Старобільському – ТОВ «Ростдорстрой». 

Програма ООН із відновлення та розбудови миру продовжує грантовий конкурс на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на території Луганської, Донецької та Запорізької областей

Програма Організації Об'єднаних Націй із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, уряду Королівства Данія та уряду Японії запрошує місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на  підконтрольних Уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в окремих районах і містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря, взяти участь у конкурсі на здобуття грантової підтримки на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств.