Архів новин

22 сентября 2020

Отримано результати моніторингу розвитку регіонів

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 Міністерством розвитку громад та територій України проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів за січень-червень 2020 року.

Слід відмітити, що за напрямом «Ефективність ринку праці» область піднялася з 25 на 19 місце за рахунок стрімкого зростання індексу реальної заробітної плати – 1 місце між регіонами за показником.

За добу в області зафіксовано вісім нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – три особи, Марківський район – одна, Новоайдарський – дві, Станично-Луганський – дві.

Серед них: п’ять прибули з тимчасово окупованих територій, три – хворі на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 770 людей.

З них одужали – 418 (14 за останню добу); лікуються – 344 (80 – на стаціонарі; 264 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 48,5 %.

СБУ підозрює гендиректора промислового підприємства з ОРЛО у фінансуванні окупаційної адміністрації

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру гендиректору промислового підприємство з Луганщини у масштабній сплаті «податків» на користь окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань.

Глава держави підписав закон щодо підвищення рівня державної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд» № 851-IX, який Верховна Рада ухвалила 2 вересня 2020 року.

Документ посилює соціальний захист осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю шляхом підвищення рівня державної підтримки. 

Зокрема, передбачається, що підвищення вказаної надбавки буде поетапним і вона збільшиться таким чином:

Виступ Президента України Володимира Зеленського на комеморативному урочистому засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з нагоди відзначення 75-ї річниці ООН

Шановний пане Президенте!

Я з гордістю виголошую цю заяву від імені України – одного з членів-засновників Організації Об’єднаних Націй – і вітаю всіх нас із 75-річчям нашої Організації.

Думаю, коли ми зустрілися в Нью-Йорку рік тому, ніхто не міг уявити, що 2020-й влаштує такий потужний краш-тест для нашого світу.

Сьогодні ми згадуємо про доленосну конференцію у Сан-Франциско.

Світовий банк має намір фінансувати ремонт доріг та розвиток агросектору Луганщини

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у відеоконференції, яка присвячена реалізації проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження».

Цим проєктом передбачено залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроєктів, транспортної інфраструктури, спрямованих на вирішення наслідків збройної агресії РФ для сільськогосподарської галузі на території Луганської області. 

Сьогодні, нащадки тих, хто ціною життя боровся з нацизмом у тилу ворога, чинять опір російсько-терористичним угрупуванням на окупованій території Луганщини, – Наталія Романенко взяла участь у меморіальному заході до Дня партизанської слави

Сьогодні в Україні відзначають День партизанської слави.  

Керівництво Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації, Сєвєродонецької ВЦА та громадськість вшанували пам’ять учасників партизанського руху на Луганщині.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 736 мільйонів

У січні-серпні 2020 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону спрямували до державного бюджету 736 млн 85,1 тис. гривень податку на додану вартість.

Цьогорічні надходження ПДВ перевищили обсяг перерахувань за аналогічний період 2019 року на 183 млн 549,4 тис. гривень.

Лише у серпні цього року до державної скарбниці надійшло 86 млн 892,6 тис. гривень ПДВ, що на 10 млн 939,1 тис. гривень більше, ніж у серпні минулого року.

Всеукраїнський конкурс журналістських робіт з децентралізації 2020 року: роботи прийматимуть до 30 вересня

Журналісти регіональних медіа (онлайн, друкованих, радіо і телебачення) до 30 вересня мають змогу заповнити конкурсну онлайн-заявку – http://bit.ly/Application-2020, додати свою роботу з тематики децентралізації, самоврядування, розвитку громад, яка опублікована вперше у період з 1 січня до 30 вересня 2020 року в регіональних медіа (обласні, районні та місцеві), та отримати перемогу у цьогорічному Конкурсі журналістських робіт з децентралізації.

Володимир Зеленський підписав закон щодо забезпечення оздоровлення й відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки» № 829-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 вересня 2020 року.

Документ забезпечує підтримку пільгових категорій дітей шляхом фінансування з держбюджету їх оздоровлення та відпочинку в дитячих закладах, які розташовані у гірських районах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, на узбережжі Чорного й Азовського морів.