Архів новин

23 сентября 2020

На Луганщині СБУ виявила схрон з артснарядами

У межах протидії незаконному обігу зброї та засобів ураження співробітники Служби безпеки України виявили у Старобільському районі Луганщини схрон із артилерійськими снарядами.

Схованка була облаштована на околиці села Тернове на невеликій глибині у безпосередній близькості від житлових будинків. За оперативною інформацією, снаряди незаконно вивезено із місць ведення бойових дій у Новоайдарському районі у 2014 році, зокрема після російських обстрілів позицій ЗСУ біля села Побєда.

Продовжуються реєстрація на дистанційні тренінги з онлайн промоції та продажів для МСБ

Програма ООН із відновлення та розбудови миру та Громадська школа бізнесу оголошують реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс для представників мікро-, малого та середнього бізнесу (МСБ) в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. Програма спрямована на отримання знань та навичок щодо подолання наслідків, пов’язаних із пандемією коронавірусу COVID-19 у ринковому середовищі, та посилення здатності підприємців просувати свої продукти з використанням онлайн-каналів.

Хто може взяти участь?

Сергій Гайдай передав районним лікарням апарати ШВЛ та перевірив хід ремонтних робіт на об’єктах «Великого будівництва»

Ще три апарати штучної вентиляції легенів: два – старобільській та один – новоайдарській районним лікарням передав очільник області Сергій Гайдай.

ШВЛи придбані Фондом Ріната Ахметова. Десять – вже рятують життя у лікарнях Луганської області. Всього до кінця року будуть поставлені 20 таких апаратів.

В області антирекорд по кількості нових випадків COVID-19: 47 зафіксованих за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – вісім осіб, місто Лисичанськ – сім, місто Рубіжне – три, Біловодський район – 10, Білокуракинський – дві, Кремінський – одна, Марківський – дві, Новоайдарський – чотири, Станично-Луганський – дві, Старобільський – вісім.

Серед них: 22 – хворі на пневмонію, 10 прибули з тимчасово окупованих територій, шість – з кола раніше визначених контактних осіб, шість – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, три – самозвернення.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 23 вересня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1352,83 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 25 вересня;
- установи банків – по 23 вересня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.
 

У Кремінському районі визначено дітей-сиріт для виплати їм компенсації на отримання житла

Відбулось засідання районної комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Нею затверджено список із п’яти осіб віком від 16 до 23 років для виплати грошової компенсації із визначенням окремо щодо кожної дитини обсягу такої компенсації на забезпечення їх житлом за рахунок субвенції з державного бюджету.

Серед них і особи, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року, перебувають на квартирному обліку, мають відповідний статус і потребують поліпшення житлових умов.

Сергій Гайдай висловив співчуття з приводу смерті соліста Луганської обласної філармонії Ігоря Новікова

Луганщина приголомшена сумною звісткою: пішов з життя провідний соліст обласної філармонії, «золотий» тенор Ігор Новіков. Йому було всього 48 років. Непоправна втрата.

Ми пишаємося цією талановитою мужньою людиною, лауреатом багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Шлях Ігоря Новікова до музичного визнання був складний. Втім обдарована особистість обов’язково мала заявити про себе, бо його талант – це унікальне явище.

Проблеми внутрішньо переміщених осіб обговорено з представниками міжнародних організацій

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела відеоконференцію з представниками Норвезької ради у справах біженців.

Головною темою обговорень стали результати спільного дослідження соціально-економічного стану внутрішньо переміщених осіб, яке проведено Департаментом соціального захисту населення ОДА та Норвезькою радою у справах біженців.

Піротехніками Луганщини вилучено 53 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 22 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,06 га території області у Попаснянському, Біловодському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 артилерійських снарядів, 18 мінометних мін та одну гранату.

Також у рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини обстежено 0,076 га у Попаснянському районі.

Глава держави підписав закон щодо посилення відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом» № 875-IX, який Верховна Рада ухвалила третього вересня 2020 року.

Згідно зі змінами, за незаконне заволодіння транспортним засобом більше не передбачено покарання у вигляді штрафу – такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.