Архів новин

24 сентября 2020

Інформація щодо отримання компенсації за зруйноване житло на Сході України внаслідок збройної агресії РФ

Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для здійснення грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненою збройною агресією Російської Федерації, було затверджено Кабінетом Міністрів України 2 вересня.

Передбачено, що грошова компенсація надаватиметься постраждалим, які є власниками житла на контрольованій Урядом України території, та яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року.

Зафіксовано 26 нових випадків COVID-19 за добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 16 осіб, місто Лисичанськ – дві, місто Рубіжне – дві, Біловодський район – одна, Марківський – одна, Сватівський – одна, Станично-Луганський – три.

Серед них: 11 – з кола раніше визначених контактних осіб, 10 прибули з тимчасово окупованих територій, чотири – хворі на пневмонію, одна – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ.

Унаслідок ускладнень від COVID-19 померла 61-річна жителька Міловського району.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 843 людей.

Правила поведінки у пожежонебезпечний сезон

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

«Велике будівництво»: дорогу Новоайдар – Старобільськ відбудують до кінця року

Роботи тривають на двох ділянках загальною протяжністю більш ніж 40 км.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк на ділянці від Новоайдара до Старобільська відбувається за «Національним проєктом «Велике будівництво».  

Зараз працівники ТОВ «Автомагістраль-Південь» проводять фрезерування старого асфальтного покриття. Наступний етап – укладання основи дороги із щебенево-піщаної суміші, яка посилена цементом, у два шари завтовшки 24 см.

У разі необхідності на Луганщині запрацюють ще 5 опорних інфекційних відділень

Про це розповіла представниця Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Верескун під час пресконференції. Вона повідомила, що на сьогоднішній день в області 5 лікарень «першої хвилі» розраховані на лікування 165 пацієнтів, хворих на COVID-19. Наразі заповнено 77 ліжок цих відділень. З підозрою на діагноз в умовах стаціонару знаходиться 22 хворих.

Сергій Гайдай: Для вчасного початку опалювального сезону зроблене усе необхідне. Черга – за теплопостачальниками

Питання підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років розглянуті сьогодні, 24 вересня, на засіданні колегії облдержадміністрації у Сєвєродонецьку.

На Луганщині громади отримали в розпорядження понад 28 мільйонів гривень податку на нерухомість

За січень-серпень 2020 року місцеві бюджети області отримали 28 млн 181,6 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Юридичні особи перерахували 17 млн 281,6 тис. гривень, фізичні особи – 10,9 млн гривень.

У цьому році контролюючі органи нараховують фізичним особам-платникам податку податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2019 податковий (звітний) рік.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 39 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 8,39 га територій у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено дев’ять артилерійських снарядів, 23 мінометні міни й дві гранати.

У мобільному застосунку «Дія» з’явиться електронне свідоцтво про народження

Кабінет Міністрів схвалив відповідну постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років.

Разом зі свідоцтвом також відображатиметься і актуальна прописка дитини.

Тож відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Уряд продовжив строк подання документів на отримання держпідтримки в галузі садівництва і тваринництва

На засіданні Уряду схвалено постанову, якою передбачено перенесення термінів подання документів на отримання сільгоспвиробниками державної підтримки у галузі садівництва і тваринництва з жовтня на листопад.