Архів новин

29 сентября 2020

Увага! Оголошення

2 жовтня 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань. 
Початок 08:00.

 

Завдання ЗНО-2021 з української мови та української мови і літератури матимуть компетентнісну орієнтацію

У 2021 році випускники, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО ‒ з української мови і літератури чи лише з української мови.

Люди розуміють небезпеку хвороби, коли або починають хворіти самі, або хтось з їх родини, – Сергій Гайдай

Під час пресконференції, коментуючи поточну ситуацію з протидії розповсюдженню COVID-19 на Луганщині, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зауважив: «П’ять опорних лікарень області готові приймати значну кількість людей. Ці медичні заклади забезпечені апаратами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами, венозними сканерами, захисними костюмами, антисептиками тощо. Там достатньо засобів індивідуального захисту на два місяці цілодобового контакту з хворими. Та ми їх продовжуємо закупляти.

Бути добру: журналісти Луганщини висловили довіру Сергію Гайдаю за його діяльність в регіоні

Під час пресконференції Сергій Гайдай запропонував представникам ЗМІ дати оцінку його діяльності на посаді очільника Луганщини.

Кожен з присутніх міг обрати між білим та чорним колом, виготовленим з паперу, та покласти символічний голос в конверт. Як результат – 15 до 1. Тобто, 15 журналістів висловили голові облдержадміністрації довіру. Щоправда, не обійшлося й без критики.

Будівництво обласної лікарні та організація відпочинку дітей, – підсумки візиту Сергія Гайдая до Австрії

Про це очільник Луганщини повідомив на прес-конференції в Сєвєродонецьку сьогодні, 29 вересня.

Тож, під час робочого візиту до Австрії разом із Президентом України Володимиром Зеленським голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай і виконавчий директор організації охорони навколишнього середовища GLOBAL 2000 Агнес Заунер підписали Угоду про співпрацю в галузі підтримки дітей та сімей у Луганській області.

Учасника незаконних збройних формувань терористичної «ЛНР» викрила СБУ в Сєвєродонецьку

У Сєвєродонецьку співробітники Служби безпеки України викрили колишнього учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», який брав участь у захопленні адмінбудівель органів державної влади у 2014 році.

Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну на період дії карантину

Постановою Кабінету Міністрів України № 888 внесено зміни до постанови КМУ від 22 липня 2020 року № 641, яка встановлює карантин та запроваджує посилені протиепідемічні заходи.

Інформація щодо отримання послуг через вебпортал Пенсійного фонду України

Пенсіонери можуть переглянути дані зі своєї пенсійної справи та внести до неї зміни, не відвідуючи установ Пенсійного фонду. Для цього потрібно зареєструватись на вебпорталі Пенсійного фонду: https://portal.pfu.gov.ua/.

Онлайн реєстрація відбувається за допомоги електронного цифрового підпису. Ключ ЕЦП зберігається на будь-якому носії (наприклад, флешка чи жорсткий диск вашого комп’ютера) або в електронному пенсійному посвідченні.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили майже 230 мільйонів

У Луганській області юридичні та фізичні особи спрямували в січні-серпні 2020 року 229,9 млн гривень плати за землю.

Ці кошти надійшли до місцевих бюджетів регіону.

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі перераховують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.