Архів новин

02 ноября 2020

Для Луганської обласної дитячої клінічної лікарні придбано надсучасне лабораторне обладнання. Усі види досліджень для маленьких пацієнтів закладу будуть безкоштовні

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня вперше за 42 роки отримала нове лабораторне обладнання. Воно дозволить проводить понад 60 видів вірусологічних досліджень, біохімічні та гематологічні дослідження при мінімальній травматизації для дитини.

Очільник області Сергій Гайдай символічно вручив технічні паспорти на напівавтоматичний біохімічний  аналізатор BioSystems BTS-350, автоматичний біохімічний аналізатор BioSystems А-5, коагулятор COAX BioSystems, імуноферментний аналізатор LabAnalit; рідер, вотер, шейкер та гематологічний аналізатор КТ 6400.

Богатир з Луганщини посів друге місце на чемпіонаті України

З 23 по 24 жовтня у Мелітополі відбувся чемпіонат України з богатирського багатоборства, двоборства «колода+тяга», де Луганську область представляв спортсмен із м. Кремінна Олександр Дубовий.

На змаганнях луганський богатир завоював срібну медаль та встановив новий рекорд України у вправі богатирська колода з результатом 157 кг.

Одночасно, в 25 країнах світу відбулися національні відбори на чемпіонат світу з двоборства «колода+тяга аксель», серед 975 учасників Олександр Дубовий посів четверту сходинку.

Роз’яснення Міністерства освіти і науки щодо організації дистанційного навчання

Міністерство освіти і науки України надає роз’яснення щодо застосування нового Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, яке набуло чинності 16 жовтня. 

Зокрема, у міністерстві звертають увагу на: 

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області. Одужали 48 людей

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 6 осіб, Лисичанськ – 15, Рубіжне – дві, Біловодський район – одна, Білокуракинський – дві, Марківський – чотири, Новоайдарський – вісім, Попаснянський – дві, Сватівський – три, Троїцький – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 760 людей.

З них одужали – 1 433 (48 за останню добу); лікуються – 2 248 (256 – стаціонарно, 1992 – амбулаторно).

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 82-річний чоловік із Сєвєродонецька.

На Луганщині розпочато фінансування пенсій за листопад

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 2 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 13,89 млн гривень.

Зокрема, профінансовано центр поштового зв’язку по 4 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

 

На Луганщині визначені місця відстою автотранспорту при погіршенні погодних умов на період 2020-2021 років

Ці місця відстою призначені для транзитного великовантажного автотранспорту, автобусів міжміського сполучення та легкових авто.

Тож, кожний водій може розраховувати на допомогу поліцейських і рятувальників, перечекати негоду на одній зі стоянок чи місці відстою транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування на випадок виникнення обмежень в русі.

Перелік майданчиків відстою транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування на випадок виникнення обмежень в русі та інших ситуацій.

Громади області отримали в розпорядження понад 30,6 мільйонів гривень податку на нерухомість

За січень-вересень 2020 року місцеві бюджети Луганщини отримали 30 млн 623 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 2 млн 985,7 тис. гривень.

Так, юридичні особи перерахували 18 млн 655 тис. гривень, фізичні особи – 11 млн 968 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Стартував конкурс наукових фотографій та зображень «WikiScience Contest»

Ініціатором конкурсу «WikiScience Contest» виступила громадська організація «Вікімедія Україна».

Конкурс приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначають 10 листопада.

Мета – популяризація наукових знань через наповнення найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії зображеннями, що ілюструють наукові процеси, явища та об’єкти.

На Луганщині стартував сезон полювання

Відповідно до розпорядження голови Луганської ОДА, сьогодні в області розпочато сезон полювання. Погоджено строки полювання, порядок його здійснення, норм добування мисливських тварин та пропускної спроможності мисливських угідь у сезон полювання 2020-2021 років.

У Попаснянському районі відкрили пам’ятний знак загиблому Герою України Тарасу Матвіїву

Відкриття цього пам’ятного знаку відбулося в селі Троїцьке. У заході взяли участь члени родини, близькі люди, військові та керівництво району.

Зокрема, зазначено, що на Попаснянщині про подвиги Тараса буде пам’ятати ще не одне покоління. 

Присутні висловили свою вдячність герою, вшанувавши хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника.

Крім того, учасники заходу на честь Тараса біля меморіалу висадили алею пам’яті.

Оприлюднено умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році

У наказі про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році, зокрема, йдеться, що вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси ще до подачі документів – їм надається можливість спочатку скласти вступні іспити, творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу.

При вступі на основі освітньо-кваліфікаційного рівня співробітника, у разі подання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25 %.