Архів новин

03 ноября 2020

Лікарням в містах та районах розподілено понад 10,5 млн гривень держсубвенції на закупівлю медичного кисню, – брифінг

Про ситуацію із захворюванням на COVID-19 та вжиття заходів щодо протидії його розповсюдження сьогодні, 3 листопада, на пресбрифінгу розповів виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Він нагадав, що на Луганщині медичну допомогу хворим на CОVID-19 надають 11 закладів охорони здоров’я. Для цього там розгорнуто 530 ліжок: 460 дорослих інфекційних, 27 дитячих, 43 реанімаційні.

Загальний відсоток завантаженості виділених ліжок – 51% (з підтвердженим діагнозом CОVID-19) та 67,6% (з урахуванням підозрілих випадків).

Прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Законопроектом пропонується встановити фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ, організацій за «пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно або невжиття заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту – підприємство, установа, організація, громадянин – суб’єкт господарської діяльності сплачують

Денис Шмигаль доручив передати заклади соціального захисту на баланс спроможних громад із можливістю співфінансування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Нарада очільника Уряду була присвячена питанням формування та реалізації державної політики у сфері прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Лабораторно підтверджено 121 новий випадок COVID-19 в області за добу. В Україні черговий антирекорд – 8 899 інфікованих

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 34 особи, Лисичанськ – дві, Рубіжне – 16, Біловодський район – чотири, Кремінський – 12, Марківський – сім, Новоайдарський – шість, Новопсковський – 12, Станично-Луганський – одна, Старобільський – 23, Троїцький – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 881 людей.

З них одужали – 1 515 (82 за останню добу); лікуються – 2 284 (257 – стаціонарно, 2027 – амбулаторно).

У Попаснянському районі ремонтують дорогу між Гірським та Золотим

На дорозі загального користування державного значення Т-13-16 триває поточний середній ремонт.

Зазначена дорога з’єднує село Оріхове і місто Золоте (шахта «Карбоніт») Попаснянського району та пролягає до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте».

Загальна протяжність автошляху складає 8,2 км.

Роботи виконуються за графіком. На всій ділянці маршруту відбувається укладання нижнього вирівнюючого шару з крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см.

Потім буде укладено верхній шар з дрібнозернистого асфальтобетону товщиною 5 см.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 3 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 28,33 млн гривень.

Зокрема, профінансовано центр поштового зв’язку по 5 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Інформація щодо умов та виплати допомоги по безробіттю

Згідно із законодавством, кожен українець, який залишився без роботи, має право на отримання державної компенсації у вигляді допомоги по безробіттю. 

Допомога по безробіттю надається громадянам України, які отримали офіційний статус безробітного. Відповідно до ч. 1 ст. 43 Закону України «Про зайнятість населення», статус безробітного надається:

Важливо: працює всеукраїнський контакт-центр МОЗ з протидії поширенню COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України запустило роботу контакт-центру з протидії поширенню COVID-19.

Зателефонувавши за номером 0-800-60-20-19, кожен громадянин може отримати інформацію з усіх питань щодо COVID-19.

Контакт-центр працює цілодобово.

До роботи контакт-центру задіяно 150 операторів. Якщо їм необхідно буде уточнити інформацію, - таке звернення вони реєструють у відповідній CRM-системі, яка автоматично надсилатиме його на розгляд до центрального чи місцевого органу влади відповідно до компетенції.

Розпочався конкурс «Учитель року – 2021»

Розпочався перший (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021».

Для участі у ньому зареєструвалися 4012 педагогічних працівників, зокрема, в таких номінаціях: 

«Керівник закладу освіти» (489 осіб); 
«Математика» (1410 осіб);
«Трудове навчання» (724 особи); 
«Українська мова та література» (1389 осіб).   

Три конкурсні випробування першого туру відбуватимуться дистанційно. Одне із завдань – вміння організовувати освітній процес у дистанційному форматі.

Увага! Оголошення

5 листопада 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 11:00.