Архів новин

04 ноября 2020

У Станично-Луганському районі триває ремонт лікарні

Продовжується капітальний ремонт терапевтичного відділення на другому поверсі будівлі філії «Петропавлівська лікарня» КНП «Станично-Луганське РТМО».

Наразі тривають роботи по укладанню плитки, встановлено двері, розпочинається монтування підвісної стелі.

Кошти на ремонт були виділені з районного бюджету.

Громади Сватівщини консолідують зусилля для посилення спроможності та пошуку додаткових джерел фінансування

Представники облдержадміністрації і територіальних громад Сватівського району взяли участь у онлайн зустрічі «Діалоговий захід мережі посередників «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів».

Захід організовано координаторами Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Лабораторно підтверджено 107 нових випадків COVID-19 в області за добу. Одужали 136 пацієнтів. В Україні черговий антирекорд – 9 524 інфікованих

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 23 особи, Лисичанськ – 14, Рубіжне – 11, Біловодський район – одна, Кремінський – чотири, Марківський – шість, Міловський – сім, Новоайдарський – шість, Попаснянський – вісім, Сватівський – 11, Старобільський – 11, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 988 людей.

З них одужали – 1 651 (136 за останню добу); лікуються – 2 244 (248 – стаціонарно, 1996 – амбулаторно).

Рішення щодо будівництва обласної лікарні будуть прийматися дуже швидко, - Сергій Гайдай зустрівся з представниками австрійської компанії «Vamed Engineering GmbH»

Представники австрійської компанії «Vamed Engineering GmbH», з якою на найвищому рівні досягнуто домовленість про будівництво обласної клінічної лікарні, прибули на Луганщину, щоб на місці скоригувати технічні завдання та узгодити план спільних дій у цьому напрямі. 

Наразі відбулась робоча зустріч очільника області Сергія Гайдая з Міхаелем Бріді.

Презентовано концепцію страхування сільськогосподарської продукції

На черговій відеоконференції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентовано концепцію страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Це захист майнових інтересів страхувальників для забезпечення стабільності виробництва у сільському господарстві.

Належний ЦНАП буде у кожній громаді: Верховна Рада прийняла законопроект № 2679

Верховна Рада 3 листопада року у другому читанні та в цілому прийняла Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі № 2679.

За це рішення проголосували 283 народних депутати.

На Попаснянщині запрацював мобільний додаток «UVAGA.Popasna»

Сьогодні запрацював мобільний додаток, призначений для екстреного інформування населення Попаснянського району про надзвичайні події – «UVAGA.Popasna».

Відтепер кожен бажаючий має змогу встановити його на свій мобільний з інтернет-платформи Google Play.

Розробка цього додатку була зумовлена необхідністю створення простого та зручного доступу жителів району до важливої інформації та надзвичайних подій, які відбуваються на Попаснянщині.

Велике будівництво: на автошляху від Старобільська до Новоайдара укладатимуть нижній шар асфальту

У рамках «Національного проєкту «Велике_будівництво» тривають роботи на маршруті від Старобільська до Новоайдара (дорога Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк).

ТОВ «Ростдорстрой» ремонтує на ділянці км 0 +000 – км 20 +000 від Старобільська до села Штормове.

Дорожники вже завершили 18 км у нижньому шарі та готуються до укладання верхнього.

Основні роботи на маршруті від Старобільська до Новоайдара протяжністю 40 кілометрів буде виконано вже до кінця листопада поточного року.

Виш із Луганщини – найпопулярніший серед вступників із тимчасово окупованих територій

З початку роботи освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» вдвічі збільшилася кількість вступників із тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу до українських закладів вищої освіти. Якщо у 2016 році було зараховано 1008 студентів, то у 2020 році – 2026.

Найбільш популярними для вступників через освітні центри «Донбас-Україна» стали наступні заклади вищої освіти: