Архів новин

06 ноября 2020

Володимир Зеленський: 10 листопада будуть відкриті два КПВВ – «Щастя» та «Золоте». Наразі усе готове, щоб забезпечити й пішохідне, й автомобільне сполучення

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський разом з представниками  дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Щастя», який розпочне роботу 10 листопада.

«Це, дійсно, щастя – бути на відкритті цього сучасного КПВВ. Його дуже швидко побудували завдяки підтримці наших міжнародних партнерів. ЦНАП надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях», – зазначив Президент. 

Актуальні питання щодо протидії розповсюдження COVID-19 в області обговорено під час всеукраїнської наради

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у розширеній онлайн нараді з питань подолання COVID-19 під головуванням Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

В нараді взяли участь виконуючий обов’язки керівника Національної служби здоров’я України, керівники робіт з подолання надзвичайної ситуації в областях, начальники обласних штабів, директори обласних департаментів охорони здоров’я, керівники обласних центрів та керівники закладів охорони здоров’я, які безпосередньо надають допомогу хворим на COVID-19.

Мінцифра розпочала велике тестування цифрової грамотності українців

Цифрограм – це національний тест на цифрову грамотність. Він  складається з 90 питань, тестування триває 30-40 хвилин.

Тест систематизований за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.

Після складання тесту ви отримаєте сертифікат, що підтверджуватиме ваші знання та навички.

Сертифікат можна додавати в резюме під час працевлаштування.

Приєднуйтесь до національного тестування https://osvita.diia.gov.ua/digigram

На Луганщині СБУ виявила учасника диверсійної групи, причетного до підриву мостів на Донбасі

Служба безпеки України викрила колишнього учасника диверсійної групи терористичної організації «ЛНР», причетного до підриву низки об’єктів інфраструктури Донбасу.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 14 мільйонів від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-жовтень 2020 року казна області поповнилася на 13,9 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Слід зазначити, що станом на листопад працюють 1278 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-жовтні видано 2758 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 762 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

На мосту в Новоайдарі бетонують плити по правій стороні

На мосту в Новоайдарі розпочали заливати монолітні бетонні плитипо правій частині мосту.

Мостобудівники працюють цілодобово, рух транспорту забезпечено по лівій стороні. По завершенні бетонування там буде укладено два шари асфальтобетону.

Міст через річку Айдар розташований на км 42+533 дороги Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар.

Об’єкт відновлюють у рамках «Національного проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом України.

Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Мостстройком» (місто Дніпро).

В облдержадміністрації розглянули матеріали щодо соцзахисту постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання комісії з визначення статусу громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час заходу було розглянуто підтвердження статусу та видача посвідчень нового зразка, відповідно до постанови КМУ від 11.07.2018 №551.Так, прийнято рішення видати 6 особам посвідчення після надходження бланків з Мінсоцполітики.

На Луганщині СБУ викрила одного з керівників районної об’єднаної територіальної громади на вимаганні грошей

Служба безпеки України викрила заступника голови однієї з районних територіальних громад на отриманні неправомірної вигоди під час проведення тендерних закупівель за гроші місцевого бюджету.

За попередніми даними слідства, посадовець вимагав гроші з представника комерційної структури, яка займалася реалізацією спортивного інвентаря. За 10% «відкату» від суми договору на постачання тренажерів для спортивних майданчиків району він обіцяв підприємцю перемогу у тендері.

Інтерв’ю Сергія Гайдая телеканалу «СТВ» - рік перебування на посаді

Що вдалося, що не вдалося зробити за рік, та які плани на розбудову Луганщини на найближче майбутнє в інтерв'ю очільника області Сергія Гайдая телеканалу «СТВ».

 

Лабораторно підтверджено 110 нових випадків COVID-19 в області. Одужали 252 пацієнти

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 29 осіб, Лисичанськ – 21, Рубіжне – п’ять, Біловодський район – чотири, Білокуракинський – чотири, Кремінський – дві, Марківський – три, Міловський – три, Новопсковський – вісім, Сватівський – 14, Станично-Луганський – чотири, Троїцький – 13.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 214 людей.

З них одужали – 1 955 (252 за останню добу); лікуються – 2 158 (264 – стаціонарно, 1894 – амбулаторно).

Більше мільйона гривень надійшло на рахунок для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок пожеж у Луганській області

Кошти надходять як від населення, громадських організацій, так і від державних установ. Зокрема, до надання допомоги долучилися департаменти та управління Луганської обласної державної адміністрації, від яких надійшло майже 400 тисяч гривень.

«Дуже радію з того, що така величезна кількість людей відгукнулася та не залишилась осторонь від чужої біди. Кошти надходять й по цей день: від ста гривень до сотень тисяч. Дякую усім небайдужим»,  – сказав очільник області Сергій Гайдай.

За минулу добу піротехніками вилучено 28 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,4 га території області у Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 20 реактивних снарядів та вісім гранат.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: