Архів новин

09 ноября 2020

Оголошено конкурс заявок для некомерційних організацій громадянського суспільства щодо пом’якшення наслідків пандемії COVID-19

Організація «Людина в біді» розпочала реалізацію регіональної «Програми солідарності COVID-19» на 2020-2022 роки за фінансової підтримки Європейського Союзу, в рамках якої оголошено конкурс заявок для некомерційних організацій громадянського суспільства.

Метою «Програми солідарності COVID-19» організації «Людина в біді» є пом’якшення наслідків пандемії COVID-19 і сприяння довгостроковій соціально-економічній стійкості вразливих груп населення в Донецькій та Луганській областях України.

Велике будівництво: шляхопровід в Щасті відремонтували, залишилося нанести розмітку

У рамках «Національного проєкту «Велике будівництво», проведено капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю поблизу міста Щастя.

Об’єкт розташований на км 68 + 910 автомобільної дороги першої категорії Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк (маршрут Станиця Луганська – Сєвєродонецьк).

Головний підрядник  – ТОВ «Укртрансміст» (місто Київ).

Роботи на шляхопроводі майже завершені.

На поточному тижні – нанесення  розмітки, на черзі – уведення шляхопроводу в експлуатацію.

Лабораторно підтверджено 89 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дві особи, Рубіжне – 12, Біловодський район – шість, Білокуракинський – п’ять, Марківський – сім, Міловський – п’ять, Новоайдарський – 15, Новопсковський – 11, Попаснянський  – 10, Сватівський – шість, Старобільський – шість, Троїцький – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 539 людей.

З них одужали – 2 201; лікуються – 2 229 (284 – стаціонарно, 1 945 – амбулаторно).

За кошти облбюджету для громади Золотого придбали нову комунальну техніку

За підтримки керівництва облдержадміністрації та ВЦА м. Золоте та с. Катеринівка Попаснянського району комунальне господарство територіальної громади м. Золоте поповнилося спеціалізованою комунальною технікою - сміттєвозом МАЗ з об’ємом бункеру 22м³.

«Місто давно відчувало потребу в техніці такого класу, так як старий сміттєвоз був фізично зношений та не міг покрити існуючи об’єми робіт», – повідомив керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко.

Запрошуємо взяти участь у конкурсі художньої творчості «Тварини-символи Луганщини»

З метою формування позитивного іміджу та бренду Луганської області; виховання ідеалів побудови миру та любові до рідного краю; розвитку, популяризації та активізації участі молоді та громади у прийнятті рішень оголошено конкурс художньої творчості з живописної композиції на тему «Тварини-символи Луганщини».

Конкурс триватиме з 09 листопада по 09 грудня 2020 року.

До участі запрошуються мешканці Луганщини віком від 7 років.

Конкурс проводиться у чотирьох категоріях:

•        молодша вікова категорія – від 7 до 11 років;

Визначено переможців фестивалю нової української пісні

Із 5 по 7 листопада в Сєвєродонецьку відбувся V відкритий Фестиваль нової української пісні під гаслом «ONLINE, але РАЗОМ».

Заснований у 2016 році потужний українськомовний проєкт є головною музичною фестивальною подією Луганщини.

За ці роки захід об’єднав учасників із різних областей України − молодих артистів та гурти, студентів мистецьких навчальних закладів, професійних виконавців.

Вони виконують пісні тільки українською мовою – власні авторські та твори українських композиторів.

Луганщина долучилася до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Сьогодні, 9 листопада, в Україні відбувся ювілейний ХХ радіодиктант національної єдності, до якого долучилася й Луганщина.

В. о. голови облдержадміністрації Катерина Безгинська охоче взяла участь у цьому проєкті, присвяченому Дню української писемності та мови.

«Батьківщина, мова – це те, що завжди буде нас об’єднувати. Читайте українською, спілкуйтеся українською, вивчайте рідну мову. Бо сьогодні досконало її опанувати по-справжньому сучасно та модно», – наголосила Катерина Безгинська.    

У сервісному центрі на КПВВ «Щастя» все готове для виплати пенсій мешканцям з тимчасово окупованих територій

З 10 листопада у Луганській області працюватимуть три КПВВ – до діючого у Станиці Луганській додаються ще два нових - у Щасті і Золотому. Відкриття двох останніх – це результат домовленостей у рамках «нормандського формату», деталі яких узгоджували у ТКГ.

В районі проведення операції Об’єднаних сил буде відновлено роботу всіх наявних КПВВ

Починаючи з 8.00 10 листопада, відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил, в усіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

На території Донецької області через КПВВ «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське», а на Луганщині – через КПВВ «Станиця Луганська» та новостворені контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя» та «Золоте».

Пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щоденно з 8.00 до 16.00.

COVID-19: у Марківському районі залишається «червоний» рівень епіднебезпеки, в інших містах і районах Луганщини встановлено «помаранчевий»

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також з урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де діє «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, встановлено обмеження з переліку, визначеного постановою Кабінету Міністрів № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».