Архів новин

10 ноября 2020

Із трьох КПВВ на Луганщині в обидва напрямки працює лише контрольний пункт в Станиці Луганській, у Щасті та Золотому пропуск здійснюється тільки українською стороною

Усі три КПВВ, розташовані на Луганщині, сьогодні, 10 листопада, з 8:00 розпочали пропуск людей через лінію розмежування з підконтрольної українській владі території.

Втім, за інформацією Державної прикордонної служби України, у Золотому і Щасті пропуск осіб протилежною стороною не здійснювався.

Загалом упродовж дня в Золотому КПВВ перетнули і вирушили в напрямку непідконтрольної частини Луганщини дві особи та один транспортний засіб. Усіх повернуто назад.

У Щасті – 10 осіб, які теж були повернуті протилежною стороною.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 10 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 522,38 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 12 листопада та 10,0 % 13 листопада;

- установи банків – по 10 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Піротехніками Луганщини вилучено 66 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 5,44 га території в Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 48 артилерійських снарядів, вісім мінометних мін, дві гранати, три підривники та 83 одиниці набоїв.

Також у рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,1224 га у Попаснянському районі.

Три сім’ї, у яких війна відібрала «рідний куточок», стали власниками квартир у Золотому

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистому врученні ордерів та ключів від квартир двом сім’ям вимушених переселенців з прифронтового Золотого-4 та подружжю військовополонених з окупованого Луганська.

Вісім призових місць вибороли представники Луганщини в конкурсі наукових робіт Малої академії наук

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України вперше за багаторічну історію відбувся дистанційно.

Лабораторно підтверджено 104 нових випадки COVID-19 в області. Померло від ускладнень вісім людей

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 21 особа, Лисичанськ – вісім, Рубіжне – дев’ять, Біловодський район – три, Кремінський – сім, Новопсковський – 21, Попаснянський – сім, Сватівський – 12, Старобільський – 16.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 643 людей.

З них одужали – 2 291 (90 за останню добу); лікуються – 2 235 (287 – стаціонарно, 1 948 – амбулаторно).

Володимир Зеленський відзначив державними нагородами працівників національної культури та мистецтва – серед них жителька Луганщини

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 491/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва».

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність начальнику управління Луганської обласної державної адміністрації Аліні Адамчук присвоєно почесне  звання «Заслужений працівник культури України».

Вітаємо!

Усі КПВВ Луганщини розпочали роботу о 8:00

Так, на КПВВ у Золотому, Станиці Луганській та Щасті розпочався пропуск людей через лінію розмежування з підконтрольної українській владі території о 8:00.

Тож, станом на 9:00 КПВВ «Щастя» з нашого боку перетнули вісім осіб, «Золоте» – один транспортний засіб і одна людина.

На КПВВ «Станиця Луганська» з нашого боку – 20 осіб, з протилежної сторони – одна.

Вони перетнули КПВВ та вирушили у напрямку лінії розмежування.

За інформацією Державної прикордонної служби України,

у Золотому і Щасті пропуск осіб протилежною стороною не спостерігається.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 3 мільярди гривень

Протягом січня-жовтня 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 005 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 253,6 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 2 млрд 171,8 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 229,5 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 369,2 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 29,1 млн гривень.