Архів новин

11 ноября 2020

У Новопскові завершують капремонт стадіону

Капітальний ремонт стадіону Новопсковської дитячо-юнацької спортивної школи майже завершено.

Проєктом реконструкції об’єкту, яку виконує ТОВ «СхідСтройСіті», передбачено: термомодернізація будівель, внутрішній ремонт у адмінбудівлі з заміною внутрішніх і зовнішніх інженерних мереж, встановлення огорожі, зовнішнього освітлення, трибун, облаштування бігових доріжок, благоустрій прилеглої території.

Крім того, стадіон обладнають елементами доступності для маломобільних груп населення.

Прем’єр-міністр: Уряд готовий підтримати підприємців під час «карантину вихідного дня»

Економіка України не витримає повного локдауну, тому Уряд та Міністерство охорони здоров’я разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу розробили збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 11 листопада.

МОЗ ініціювало зміни до постанови № 641, які передбачають запровадження в Україні так званого «карантину вихідного дня».

За програмою «Доступні кредити 5 - 7 - 9 %» у лютому-вересні підприємці області отримали 40,2 мільйона гривень

За державною програмою «Доступні кредити 5 - 7 - 9 %», яка почала діяти з лютого 2020 року,  суб’єкти мікро та малого підприємництва отримали кредити за пільговими відсотками на суму 40,2 млн гривень.

Також у межах реалізації програми «FinancEast», що виконується в рамках Угоди «Підтримка Європейського Союзу для Сходу України» між Урядом України та Європейським Союзом та фінансується Німецьким державним банком розвитку (KFW), 63 суб’єкти мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) області отримали кошти у вигляді субсидій і компенсацій.  

Лисичанські лікарні отримали сучасні апарати ШВЛ

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в передачі апаратів штучної вентиляції легень від благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова» для потреб лікарень Лисичанська.

Молодь з Луганщини запрошують на форум «Вектор змін+»

З метою мотивації та активізації молоді до позитивних змін та розвиток української ідентичності 14 листопада у Луганській області відбудеться масштабний онлайн-форум «Вектор змін+».

В рамках форуму буде презентовано проєкти учасників навчальної програми "Академія можливостей" та їх історії успіху, досягнення і можливості для молоді від районів Луганщини, відбудеться панельна дискусія з відомими українськими експертами та експертками, виступи музичних гуртів та артистів та спілкування з відомими людьми Луганської області та України. 

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 11 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 583,90 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 13 листопада;

- установи банків – по 11 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Лабораторно підтверджено 94 нових випадки COVID-19 в області. Одужали 163 особи

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 21 особа, Лисичанськ – 17, Рубіжне – дев’ять, Біловодський район – шість, Кремінський – одна, Новоайдарський – 13, Сватівський – чотири, Старобільський – шість, Троїцький – 17.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 737 людей.

З них одужали – 2 454 (163 за останню добу); лікуються – 2 163 (285 – стаціонарно, 1 878 – амбулаторно).

Інформація про затвердження Положення про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 692 від 15 жовтня 2020 року затверджено Положення про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

Із текстом розпорядження, Положенням та додатками можна ознайомитися за посиланням.

За минулу добу піротехніками області вилучено 80 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,21 га території в Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 46 артилерійських снарядів, 13 мінометних мін та 16 гранат.

Також у рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини обстежено 0,1164 га у Попаснянському районі.

На Луганщині триває тиждень безпеки дорожнього руху

За ініціативи Укравтодору протягом семи днів вживаються заходи для покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах загального користування.

Серед завдань:

- покращення експлуатаційних показників автомобільних доріг за параметрами безпечності та їх відповідність світовим та європейським стандартам;
- покращення умов руху транспортних засобів та всіх інших учасників дорожнього руху;
- підвищення ефективності державної системи управління безпекою дорожнього руху.

Слід звертати увагу на: