Архів новин

16 ноября 2020

Перший сніг на Луганщині. На дорогах працюють дорожники та рятувальники

Цієї ночі на Луганщині випав перший сніг, наслідки якого розпочали ліквідовувати співробітники філій ДП «Луганський облавтодор» та рятувальники територіальних підрозділів ДСНС.

Заступник начальника САД у Луганській області Євген Філін повідомив, що з ночі на дороги вийшла потужна техніка, зокрема 32 комбіновані дорожні машини, а також грейдери та трактори.

Дорожники працюють у цілодобовому черговому режимі, особовий склад та техніка напоготові, і за необхідності, оперативно реагуватимуть для забезпечення проїзду автодорогами Луганщини.

На мосту в Новоайдарі забетонували частину монолітної плити

На Новоайдарському мосту продовжили заливку монолітної бетонної плити на правій стороні об’єкту.

Проїзд транспорту забезпечено по лівій проїзній частині.

Очікується, що 20 листопада продовжиться бетонування ще на двох прольотах.

Слід зазначити, що мостобудівники роблять все належне аби виконати ремонт у строк – працюють у дві зміни.

Нагадаємо, що міст через річку Айдар розташований на км 42+533 дороги Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар.

Об’єкт відбудовують у рамках «Національного проєкту «Велике будівництво».

Лабораторно підтверджено 22 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Рубіжне – три, Кремінський район – чотири, Новоайдарський – чотири, Новопсковський – сім, Попаснянський – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 169 людей.

З них одужали – 2 648; лікуються – 2 398 (321 – стаціонарно, 2 077 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 27,7 %.

Змінено режим роботи пенсійних установ Луганщини

На виконання Урядової постанови від 11 листопада 2020 року № 1100 відміняється тимчасовий режим роботи територіальних органів Пенсійного фонду України, який був впроваджений під час адаптивного карантину.

Тож, із 16 листопада у головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області та у підпорядкованих управліннях встановлено наступний режим роботи:

- понеділок-четвер: з 8:00 до 17:00;
- п’ятниця: з 8:00 до 15:45;
- обідня перерва: з 12:00 до 12:45.

Міністерство освіти і науки рекомендувало з 16 листопада проводити навчання в закладах вищої, фахової передвищої та професійної освіти за змішаною формою

Із 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти рекомендовано проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки України керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти також рекомендовано проводити навчання за змішаною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено три вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 15 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,01 га території у Станично-Луганському районах і поблизу міста Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено та вилучено дві гранати й одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 370 мільйонів єдиного податку

Протягом січня-жовтня 2020 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 369,2 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 183 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 26 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 160,2 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-жовтня 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 29,1 млн гривень або на 8,6 %.

Увага! 19-20 листопада відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен у навчальних цілях

У четвер та п’ятницю, 19-20 листопада, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв`язку

Шановні працівники радіо, телебачення та зв`язку!

Цього року ваше професійне свято має особливе значення. Адже в умовах обмеження соціальних контактів важко переоцінити важливість комунікацій, які забезпечуєте саме ви.

Від вашої повсякденної роботи залежить, чи буде якісною дистанційна освіта та пізнавальним дозвілля у родинному колі, чи вчасно люди отримають онлайн-консультації та матимуть доступ до державних послуг.