Архів новин

17 ноября 2020

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 17 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 975,31 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 19 листопада;

- установи банків – по 17 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

У 2020 році озимої пшениці на Луганщині зібрано на 20 тис. тонн, зернових та зернобобових – на 110 тис. тонн більше, ніж минулоріч, – брифінг

Про підсумки збиральної кампанії-2020 на пресбрифінгу розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона наголосила, що наші аграрії перевищили минулорічний рекордний врожай озимої пшениці на 20 тис. тонн, зернових та зернобобових у цілому на 110 тис. тонн.

Слід зазначити, що такого врожаю на Луганщині не було протягом 30 років.

У 2020 році на проведення весняно-польових робіт витрачено 4,1 млрд гривень.

Для Гірської дитячої школи мистецтв придбали нові музичні інструменти

За кошти районного бюджету для мистецької школи було придбано сучасний акордеон, цифрове піаніно та комбіновану дошку для нот.

Нове музичне обладнання 17 листопада вручив викладачам школи голова райдержадміністрації Роман Власенко та побажав їм творчої наснаги у навчанні юних талантів.

Зазначимо, днями буде розпочато проведення капітального ремонту приміщення для творчих майстерень школи.

Луганщина претендує на 440,1 мільйонів гривень від Євросоюзу для реалізації 26 проєктів регіонального розвитку

Луганська область подала на конкурс 26 проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. 

За добу лабораторно підтверджено 46 нових випадків COVID-19 в області. Померло шість осіб

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 16, Лисичанськ – 12, Рубіжне – одна, Кремінський район – дві, Новоайдарський – три, Новопсковський – одна, Попаснянський – шість, Сватівський – три, Старобільський – дві.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 215 людей.

З них одужали – 2 749 (101 за останню добу); лікуються – 2 337 (322 – стаціонарно, 2 015 – амбулаторно).

Рівень кримінальних правопорушень на Луганщині найменший в Україні, – правоохоронці відзвітували про свою діяльність за 9 місяців 2020 року

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів з порядком денним: «Про стан протидії злочинності на території Луганської області» в режимі відеоконференцзв՚язку.

За минулу добу в області вилучено 32 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 16 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 10,1 га території області у Попаснянському, Новоайдарському та Станично- Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено дев’ять артилерійських снарядів, 21 реактивний снаряд та дві гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині сплачено 31,4 млн гривень екологічного податку

За січень-жовтень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 31,4 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 19,8 млн гривень, до державного бюджету – 11,6 млн гривень.

Упродовж січня-жовтня 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Увага! 19-20 листопада відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен у навчальних цілях

У четвер та п’ятницю, 19-20 листопада, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»