Архів новин

19 ноября 2020

Архівні відділи та підрозділи Білокуракинщини, Сєвєродонецька та Лисичанська пройшли комплексну перевірку

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області.

На колегії були підбиті підсумки комплексних перевірок діяльності архівного відділу Білокуракинської райдержадміністрації, роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Державної установи «Луганський обласний контактний центр», Лисичанського обласного шкірно-венерологічного диспансеру та контрольної перевірки архівного відділу військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк.

Лікарні Луганщини отримали 50 кисневих концентраторів від ПРООН

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в передачі 50 кисневих концентраторів від ПРООН.

183 кілометри доріг на Луганщині відремонтують за рахунок коштів МБРР та ЄІБ

Луганська область на відновлення доріг отримає 65 мільйонів доларів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку та 100 мільйонів євро позики від Європейського інвестиційного банку у рамках проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)». Відповідні фінансові угоди очікується підписати до кінця року, щоб вже навесні розпочати роботи.

Увага! Оголошення

23 листопада 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 16:00.

Лабораторно підтверджено 99 нових випадків COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 13 357 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – шість, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 43, Білокуракинський район – три, Марківський – два, Новоайдарський – два, Новопсковський – шість, Попаснянський – шість, Сватівський – 22, Станично-Луганський – три,  Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 385 людей.

З них одужали – 2 922 (86 за останню добу); лікуються – 2 330 (332 – стаціонарно, 1 998 – амбулаторно).

Володимир Зеленський підписав закон про адміністративну відповідальність за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 134 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 18 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 12,1 га території у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і поблизу міста Старобільськ.

Під час обстеження виявлено та вилучено 77 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін, 33 гранати, п’ять підривників та п’ять одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Уряд схвалив законопроєкт щодо зміни механізму відшкодування пільгових пенсій для їх фінансування

Уряд схвалив для подання до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи».

Наголошено, що зміна механізмів фінансування виплати пенсії за віком, що призначаються для людей, які працюють на шкідливих і важких роботах, – один із напрямів упорядкування системи пенсійного забезпечення.

Законопроєктом пропонується для працівників, які були або зараз працюють в шкідливих та важких умовах праці, не змінюються умови з призначення пільгової дострокової пенсії.

Майже 200 мільйонів військового збору перерахували до бюджету платники області

За січень-жовтень 2020 року надходження військового збору склали 198,9 млн гривень. Це на 25,8 млн гривень, або на 14,9 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо: військовий збір спрямовано на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України. Його запроваджено з серпня 2014 року. Ставка цього збору складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Аграріям області перераховано понад 76 мільйонів за програмами підтримки за дев’ять місяців

Аграрії Луганщини продовжують отримувати грошову допомогу від держави.

Так, за фінансовою програмою підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів аграріями за січень-вересень отримано 17,2 млн гривень. Для порівняння, у 2019 році – 5,5 млн гривень.

За напрямом «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» за утримання корів аграріям перераховано 1 млн гривень, за бюджетною субсидією на одиницю оброблених угідь – 300 тис. гривень.

Увага! 19-20 листопада відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен у навчальних цілях

У четвер та п’ятницю, 19-20 листопада, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»