Архів новин

20 ноября 2020

Юрій Стогнієв в режимі онлайн відповів на запитання журналістів щодо ситуації з COVID-19

Громадські активісти та журналісти Луганщини у форматі Zoom-конференції обговорили карантинні заходи у зв’язку з COVID-19, що проводяться у Луганській області.

Виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони здоров´я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв ознайомив учасників дискусії із загальною ситуацією та відповів на їх запитання.

У м. Сєвєродонецьк з’явиться пам’ятник «Героям АТО»

З метою увічнення пам'яті загиблих героїв – учасників антитерористичної операції (АТО) оголошено конкурс на кращий проєкт пам’ятника «Героям АТО» в м. Сєвєродонецьку.

З Положенням про організацію та проведення конкурсу можна ознайомитися на сайті військово-цивільної адміністрації м. Сєвєродонецьк за посиланням.

Лабораторно підтверджено 89 нових випадків COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 14 575 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 21, Рубіжне – 12, Сєвєродонецьк – 29, Біловодський район – шість, Кремінський – дев’ять, Марківський – два, Новопсковський – одне, Старобільський – дев’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 474 людей.

З них одужали – 2 972 (50 за останню добу); лікуються – 2 366 (343 – стаціонарно, 2 023 – амбулаторно).

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 50-річний чоловік з міста Сєвєродонецьк; 62-річна жінка та 71-річний чоловік із Старобільського району.

Спортзал ліцею в Кремінній добудують цьогоріч

До кінця поточного року має бути завершено будівництво каркасного спортивного залу в Кремінському ліцеї № 2.

Також триває ремонт даху в ліцеї № 4, а в ліцеї № 3 встановлюють сантехнічне і електричне обладнання у харчоблоці.

Ремонтні роботи організовано за рахунок коштів районного бюджету і Державного фонду регіонального розвитку.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 20 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1283,84 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 23 листопада;

- установи банків – по 22 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Шукаючи Європу, ми знайшли Україну!

Такими словами розпочалися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. В заході взяла участь виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

У Білолуцьку ремонтують автомобільну дорогу

Триває ремонт автомобільної дороги О130305 (Троїцьке – Білокуракине – Старобільськ) – Білолуцьк на ділянці км 9+500 – км 15+500.

Підрядною організацією КП «Кремінський Агрошляхбуд» вже виконано очищення дикоростучої порослі з узбіччя дороги, холодне фрезування асфальтобетонного покриття та укладання нижнього шару асфальтобетонну.

Наразі працівники займаються укріпленням проїзної частини дороги.

Слід зазначити, що цей об’єкт є перехідним, тому завершальні роботи планується виконати в наступному році.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 119 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 14,5 га території у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 51 артилерійський снаряд, 21 мінометну міну, 39 гранат, три інженерних боєприпаси, три підривника й дві одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Як отримати фінансову допомогу бізнесу для збереження робочих місць в умовах епідеміологічної ситуації

У рамках програми надання фінансової допомоги для збереження існуючих робочих місць через підтримку функціонування бізнесу в умовах епідеміологічної ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та введенням карантинних заходів, Данська Рада у справах Біженців – Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і уряду Великої Британії надає фінансову допомогу власникам мікро-, малого та середнього бізнесів на території Донецької та Луганської областей для підтримки функціонування бізнес-діяльності з метою зб

На мосту в Новоайдарі ремонтують праву частину

Планується, що основні роботи на об’єкті завершать до кінця поточного року.

Мостобудівники працюють у дві зміни та мають виконати ремонт у строк.

Замовлення виконує підрядна організація ТОВ «Мостстройком» (місто Дніпро).

Реконструкція відбувається в рамках «Національного проєкту «Велике будівництво».

Станом на сьогодні проїзд транспорту забезпечено по лівій проїзній частині мосту. Раніше тут вже було покладено асфальтобетон. Роботи по правій стороні продовжуються.