Архів новин

23 ноября 2020

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 23 листопада 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1354,64 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 25 листопада;

- установи банків – по 23 листопада.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Лабораторно підтверджено 13 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Рубіжне – п’ять, Кремінський район – п’ять, Станично-Луганський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 679 осіб.

З них одужали – 3 152; лікуються – 2 389 (338 – стаціонарно, 2 051 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 16,2 %.

Розробляється алгоритм запровадження соціальних стипендій для слухачів підготовчих курсів з тимчасово окупованих територій

Створена наказом Міністерства освіти і науки України робоча група займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій із стипендіальним забезпеченням на спеціальних підготовчих курсах на базі українських закладів вищої освіти з наступним вступом на навчання, а також розробкою програм таких курсів.

Упродовж року в Кремінському районі відремонтовано десятки кілометрів автошляхів

Зокрема, філією «Кремінський райавтодор», яка займається експлуатаційним утриманням автодоріг державного та місцевого значення, проведено поточний ремонт ділянки довжиною 6,7 км від перехрестя траси Р-66 «КПП – Демино-Олександрівка – Сватове – Лисичанськ» до дороги О130505 «Греківка – Голубівка – Нова Астрахань» в напрямку с. Макіївка на суму 1 млн 950 гривень.

Також ямково відремонтовано ділянку автодороги О130505 «Греківка – Голубівка – Нова Астрахань» від с. Красноріченське до с. Бараниківка протяжністю 3,5 км.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 289 мільйонів

У Луганській області юридичні та фізичні особи у січні-жовтні 2020 року перерахували 289,2 млн гривень плати за землю.

Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі спрямовують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Для забезпечення проїзду на дорогах області задіяли 90 одиниць техніки

На дорогах державного значення в цілодобовому режимі продовжують працювати співробітники філій ДП «Луганський облавтодор».

Вони своєчасно чистять та обробляють протиожеледною сумішшю автошляхи.

Так, у неділю та зранку понеділка для розчищення були задіяні комбіновані дорожні машини, грейдери, трактори та навантажувачі.

Загалом близько 90 одиниць техніки та 120 працівників.

Наразі проїзд дорогами Луганщини забезпечено у повному обсязі.

Укрпошта розпочинає вебінари для підтримки малого і середнього бізнесу

Вебінари організовуватимуться у рамках проєкту «E-Export School від Укрпошти». Це відкрита інформаційна платформа для українських виробників, започаткована Укрпоштою наприкінці 2016 року.

Мета проєкту – через серію інтенсивів-семінарів та індивідуальні консультації  допомогти представникам малого і середнього бізнесу вийти на зовнішні ринки шляхом продажу товарів за допомогою інтернет-інструментів.

За 3,5 роки Укрпошта провела більше 30 безкоштовних семінарів та долучилася до 40 заходів українського та закордонних урядів у якості партнера.

За дев’ять місяців органами державного нагляду Луганщини проведено 114 планових та 3299 позапланових перевірок

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації проведено моніторинг діяльності органів державного нагляду (контролю) щодо кількості проведених ними за дев’ять місяців 2020 року планових та позапланових перевірок.

За цей період на території області здійснено 114 планових та 3299 позапланових заходів. Виявлено порушення за 44 плановими і 1838 позаплановими заходами та відповідно стільки ж складено актів.

За результатами прийнято 716 розпорядчих документів про усунення порушень, з яких суб’єктами господарювання виконано 660.