Архів новин

26 ноября 2020

Інвестори відзначили якість автошляхів області, це сприятиме залученню бізнес-партнерів, – Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив під час відкритого обговорення за темою «Концепція економічного розвитку Донецької та Луганської областей: стратегічні цілі та пріоритети».

Захід відбувся сьогодні, 26 листопада, у режимі ZOOM-конференції за організації Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у рамках роботи Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Із 1 грудня майже 297 тисяч пенсіонерів Луганщини отримають підвищені пенсії

Із 332,3 тис. пенсіонерів Луганської області з 1 грудня автоматизованим способом перераховано пенсії 296,8 тис. осіб відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Середній розмір пенсії склав 4119,09 гривень.

Тож, перераховано складові пенсійних виплат, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1769,00 гривень, а саме:

- мінімальної пенсії за віком (для непрацюючих пенсіонерів) до 1769 гривень;

- надбавки за понаднормовий стаж (для непрацюючих пенсіонерів);

Увага! Оголошення

30 листопада 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 11:00.

Лабораторно підтверджено 132 нових випадки COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 15 331 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 48, Кремінський район – 14, Марківський – три, Новоайдарський – дев’ять, Новопсковський – вісім, Попаснянський – два, Сватівський – 11, Станично-Луганський – два, Старобільський – п’ять, Троїцький – 15.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 925 осіб.

З них одужали – 3 707 (210 за останню добу); лікуються – 2 064 (362 – стаціонарно, 1 702 – амбулаторно).

Платникам повернуто майже 80 мільйонів ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За 10 місяців 2020 року платники податків Луганщини подали 102 заяви про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 109,9 млн гривень.

За результатами перевірок поданих заяв за 10 місяців поточного року встановлено завищення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку, на 18 млн 20 тис. гривень.

На розрахункові рахунки в банку платникам вже повернуто 79,5 млн гривень податку на додану вартість, заявленого до бюджетного відшкодування.

Кабмін врегулював гуманітарні підстави для перетину КПВВ на випадок, якщо їхня робота буде обмежуватись

Кабінет Міністрів України на засіданні 25 листопада врегулював своєю постановою всі гуманітарні підстави для перетину КПВВ на випадок, якщо їхня робота буде обмежуватись.

Відтак, зазначено, що КПВВ на адмінмежі з півостровом Крим та у Донецькій і Луганській областях працюватимуть цілодобово.

При цьому, робота КПВВ на адмінмежі із АР Крим може тимчасово припинятися за рішенням Кабінету Міністрів України відповідно до закону.

Робота КПВВ у Донецькій та Луганській областях може тимчасово припинятися за рішенням Командувача Об’єднаних сил.

За минулу добу піротехніками області вилучено 91 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 25 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 8,6000 га території у Попаснянському, Новоайдарському, Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 63 артилерійські снаряди, шість мінометних мін, 22 гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Новопсковському районі будують амбулаторію

Нове будівництво сільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини на два лікаря, які будуть забезпечені житлом, триває в селі Піски по вул. Центральна.

Роботи розпочались в вересні 2020 року. Загальна кошторисна вартість становить 10 720 000,00 гривень. Будівництво відбувається за рахунок субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Велике будівництво: на дорозі від Старобільська до Новоайдара уклали 25 км верхнього шару асфальту

Триває поточний середній ремонт на дорозі Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк від Старобільська до Новоайдара. 

Дві ділянки загальною протяжністю 40 км ремонтують підрядники ТОВ «Ростдорстрой» (км 0 +000 – км 20 +000) та ТОВ «Автомагістраль-Південь» (км 20+000 – км 39+960).

Через нещодавні снігопади на Луганщині роботи були призупинені, але невдовзі їх відновлять.

Наразі вже закінчено фрезерування зношеного дорожнього покриття та укладання нижнього шару асфальтобетону.

Проведено розширення дорожнього полотна до 8 м.