Архів новин

03 декабря 2020

Поблизу міста Попасна висаджено «Тернопільській бір»

500 саджанців смереки привезли з Тернополя військові в рамках акції «Чисті легені Луганщині» для відновлення лісів області після пожеж.

Участь у висадці дерев взяли представники місцевої влади, небайдужі мешканці та військові. По закінченню заходу всім учасникам вручили подяки.

Відтак, територія на виїзді з міста Попасна в напрямку Бахмута отримала назву «Тернопільський бір» Попаснянщини.

Велике будівництво: у Станиці Луганській реконструювали стадіон

Реконструкція КУ «Стадіон «Нива» у смт Станиця Луганська, що тривала протягом п’яти місяців в рамках «Національного проєкту «Велике будівництво», практично завершена.

Вже повністю готове поле для мініфутболу, майданчик для баскетболу, змонтовано їх освітлення, зроблені бігові доріжки з гумовим покриттям, укладено тротуарну плитку, заасфальтовано частину території стадіону, встановлено нові паркани.

Розмітку нанесуть вже навесні.

Лабораторно підтверджено 143 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 17, Рубіжне – 17, Сєвєродонецьк – 40, Біловодський район – одне, Кремінський – чотири, Міловський – два, Новоайдарський – 11, Новопсковський – вісім, Попаснянський – шість, Сватівський – 21, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – п’ять, Троїцький – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 6 610 осіб.

З них одужали – 4 655 (88 за останню добу); лікуються – 1 777 (362 – стаціонарно, 1 415 – амбулаторно).

Луганщина стає цікавим майданчиком для інвестицій і подальшого співробітництва, – посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцкі на зустрічі Вишеградської групи із Сергієм Гайдаєм

Зустріч очільника Луганщини з делегацією посольств країн-членів Вишеградської групи відбулася сьогодні, 3 грудня, в Сєвєродонецьку.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Іштван Ійдярто, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Бартош Ціхоцкі.  

Піротехніками на Луганщині вилучено 83 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 2 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,7 га території у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 44 артилерійських снаряди, 17 мінометних мін та 22 гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав указ щодо підготовки у 2021 році Національної стратегії безбар’єрності

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 533/2020 «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», яким передбачено розробку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Указ підписаний з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається третього грудня.  

Мінінфраструктури укладе фінансову угоду з ЄІБ щодо проєкту з оновлення доріг Луганщини

Уряд схвалив розпорядження КМУ «Про залучення коштів позики від ЄІБ для реалізації проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)» у розмірі 100 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення дорожньої інфраструктури Луганщини.

Уряд також схвалив розпорядження Президента «Про делегацію України для участі у переговорах з ЄІБ щодо укладення Фінансової угоди «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)» та уповноважив Міністра інфраструктури Владислава Криклія підписати зазначену угоду від української сторони.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 15 мільйонів від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-листопад 2020 року місцеві бюджети області поповнилася на 14,8 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Так, на початок грудня здійснюють діяльність 1315 суб’єктів господарювання, які мають зазначені ліцензії.

У січні-листопаді видано 3102 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 773 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Міністерство молоді та спорту запустило новий проєкт «Молодіжна політика в Україні: політика, практика, аналітика»

Проєкт розроблено в партнерстві з ЮНІСЕФ та Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні з метою забезпечення ефективної політики в молодіжній сфері, зокрема на рівні села, міста, громади.

Проєкт складається з трьох основних елементів: політика, практика, аналітика та включає:

В Україні збільшено максимальний розмір допомоги по безробіттю

Із 1 грудня 2020 року в Україні збільшено прожитковий мінімум. Згідно зі ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. № 1533-ІІІ  

максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відсьогодні прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 270 гривень. Відповідно, максимальний розмір допомоги по безробіттю – 9 080 гривень на місяць.