Архів новин

08 декабря 2020

Сергій Гайдай обговорив з громадськістю розвиток прифронтових населених пунктів Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів онлайн зустріч з представниками Коаліції прифронтових громад «На лінії зіткнення».

Представники Коаліції розповіли про свою діяльність та представили пропозиції до обласної влади, сформовані на підставі проведеного аналізу в населених пунктах. Зокрема, йшлося про впровадження інклюзивного підходу до розвитку сіл та міст на лінії зіткнення та внесення змін до стратегії розвитку Луганської області, Програми соціально-економічного розвитку.

Європейський інвестиційний банк України погодив «без заперечень» «Капітальний ремонт (санація) будівлі головного корпусу Станично-Луганського РТМО»

Реалізація проєкту розпочнеться у наступному році, загальна сума якого складає 16,3 млн гривень.

Нагадаємо, у Станично-Луганському районі продовжується реалізація проєктів по санації будівель комунальних установ та закладів. Зараз триває санація (утеплення) будівлі Петропавлівської лікарні та реконструкція топкової.

Заплавний міст відкрито для технічних робіт

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай проінспектував заплавний міст, який було нещодавно збудовано.

Очільник Луганщини відзначив особливу роль керівництва Сєвєродонецької ВЦА, а саме пришвидшення роботи на об’єкті. Сергій Гайдай наголосив, що через постійні чвари у міськраді, конструктивне рішення не було прийнято.

Голова ВЦА міста Сєвєродонецька Олександр Стрюк повідомив, що міст буде відкрито для технічних робіт, а саме розчистка території та розбір тимчасових конструкцій.

Сергій Гайдай та представники NRC обговорили стратегію інтеграції ВПО

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в панельній дискусії «Довгострокові рішення для ВПО в Україні» в рамках презентації звіту з делегацією Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Лабораторно підтверджено 53 нових випадки COVID-19 в області. Померли ще шість людей

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 12, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – 16, Біловодський район – три, Кремінський – п’ять, Новоайдарський – два, Попаснянський – чотири, Старобільський – чотири, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7141 особи.

З них одужали – 5 079 (116 за останню добу); лікуються – 1 869 (434 – стаціонарно, 1 435 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 274 дитини віком до 17 років. Із них одужали – 187.

Після перерахунку середній розмір пенсії складає 4119 гривень, – брифінг

Про перерахунок пенсій з 1 грудня 2020 року, який проводився відповідно до підвищення розміру прожиткового мінімуму – 1769 гривень, на пресбрифінгу розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона нагадала, що це третій перерахунок в цьому році, попередні відбулися у травні та липні. Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» він проводився автоматизованим способом для осіб, які втратили працездатність, однак працюючим пенсіонерам можна звертатися в органи пенсійного фонду персонально.

Велике будівництво: на завершальній стадії роботи зі створення в Біловодській багатопрофільній лікарні відділення невідкладної медичної допомоги

Частина відділення екстреної медичної допомоги, де буде надаватися першочергова допомога пацієнтам, які були доставлені «швидкою», обладнана окремим входом. У цьому відділенні будуть три ліжка. Там практично завершені роботи. Також вже облаштовані приймальне відділення, куди люди будуть звертатися самотужки, зал очікування, оглядові, кімната санітарної обробки, санвузли, кімната персоналу, реанімаційна зала та пандус для заїзду «швидкої допомоги». Триває облаштування приміщення для комп'ютерного томографу.

Володимир Зеленський підписав закон щодо відтермінування обов’язкового застосування РРО платниками єдиного податку

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» № 1017-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 грудня 2020 року.

Підприємства Луганщини з початку року погасили майже 55 мільйонів податкового боргу

У січні-листопаді 2020 року за рахунок погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 54,7 млн гривень, у тому числі у листопаді – 3,7 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 38,2 млн гривень, ще 16,5 млн гривень спрямовано до місцевих бюджетів.

З них у листопаді до держбюджету перераховано – 2,7 млн гривень, до місцевих – 1 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 47 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 7 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,8 га території у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 47 артилерійських снарядів, 11 мінометних міни, п’ять гранат і дев’ять підривників.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав закони щодо підтримки громадян і бізнесу під час карантину

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, які він ініціював для підтримки громадян і бізнесу у період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні COVID-19. Законодавчі ініціативи були ухвалені Верховною Радою 4 грудня 2020 року.

Оновлено реєстр міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганщини

Із оновленим Реєстром міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області, який підготовлено управлінням промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації, можна ознайомитися за посиланням.