Архів новин

10 декабря 2020

Програма ООН із відновлення та розбудови миру та Луганська облдержадміністрація провели спільний онлайн форум

Сьогодні, 10 грудня в онлайн форматі відбувся міжрегіональний форум громадянського суспільства «Нові виклики – нові рішення, нові підходи», організований спільно Програмою ООН із відновлення та розбудови миру та Луганською облдержадміністрацією.

У роботі заходу взяли участь співробітники облдержадміністрації, а також  представники влади та громадянського суспільства Донеччини.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 10 грудня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 545,68 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 14 грудня;

- установи банків – по 10 грудня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Сергій Гайдай: шкільні їдальні на Луганщині осучаснюються за планом

Перша леді України Олена Зеленська та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провели онлайн-нараду щодо реформування системи шкільного харчування.

«Державою запроваджено низку заходів щодо підвищення якості шкільного харчування, зокрема, модернізації матеріально-технічної бази їдалень», - наголосив Денис Шмигаль, відкриваючи нараду.

Як акцентувала Олена Зеленська, ці питання вирішуються на найвищому рівні. Так, у цьому році поетапно виконані п’ять із десяти пунктів Плану заходів з реформування системи шкільного харчування.

Лабораторно підтверджено 161 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 16, Рубіжне – дев’ять, Сєвєродонецьк – 44, Кремінський район – три, Новоайдарський – 11, Новопсковський – два, Сватівський – 25, Станично-Луганський – 10, Старобільський – 17, Троїцький – 24.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 436 осіб.

З них одужали – 5 492 (114 за останню добу); лікуються – 1 747 (368 – стаціонарно, 1 379 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 290 дітей віком до 17 років. З них одужали – 199.

Нове життя 13-ї школи Сєвєродонецька – на Луганщині триває «Велике будівництво»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому відкритті відремонтованої у рамках Національного проєкту «Велике будівництво» сєвєродонецької школи № 13.

Для ремонту було залучено майже 19 млн гривень. На ці кошти виконано термомодернізацію школи: утеплено фасад будівлі, замінено вікна, двері, систему опалення. Крім того, укладено плитку по прилеглій території, встановлено підйомник для учнів з обмеженими можливостями, сучасні системи пожежної сигналізації та оповіщення.

Виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів піротехніками на Луганщині

Протягом минулої доби, 9 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,5 га території у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів, три мінометні міни й 10 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині підбито підсумки Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Під час заходу підбито підсумки щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в області.

З цього питання доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Вона зазначила – щороку фіксується підвищення інтересу до акції.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 3,2 мільярди гривень ПДФО

Протягом січня-листопада 2020 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3 млрд 223 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Так, місцеві бюджети отримали 2 млрд 404,3 млн гривень ПДФО, що на 230,5 млн гривень перевищує показники за відповідні місяці минулого року.

До державного бюджету мобілізовано 818,7 млн гривень ПДФО. Це на 78,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

З метою реалізації ініціативи Президента України Уряд прийняв рішення щодо надання допомоги особам, які втратили дохід через карантин

З метою реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського Уряд прийняв рішення щодо надання матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які можуть втратити дохід через карантин.

Уряд запровадив посилений карантин з 8 до 24 січня

Посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року.

Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з документом, посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це рішення Уряд ухвалив за результатами обговорень з представниками бізнесу, місцевою владою та епідеміологами.