Архів новин

11 декабря 2020

В облдержадміністрації відзвітували про роботу системи охорони здоров’я

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела колегію Департаменту охорони здоров’я ОДА у форматі відеоконференцзв’язку.

У рамках заходу обговорювалася низка питань, важливих для життєдіяльності медичної системи регіону.

Так, розглянуто освоєння коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на забезпечення подачи кисню закладам охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Лікарні Северодонецька та Рубіжного отримали кисневі концентратори від Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста сьогодні, 11 грудня, передали по два кисневі концентратори Сєвєродонецькій багатопрофільній лікарні та Рубіжанській міській лікарні.

До кінця року медичні заклади Луганської області отримають 25 кисневих концентраторів, наступного року планується передача ще 17.

Затверджено новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти

Документ набуває чинності з 1 січня 2021 року. (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35394.html)

МОЗ новим Санітарним регламентом запроваджує принцип здорового та збалансованого харчування:

[➡️] визначає перелік продуктів харчування, які забороняється продавати в шкільних буфетах та автоматах;

Лабораторно підтверджено 179 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло п’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 55, Рубіжне – 26, Сєвєродонецьк – 39,  Біловодський район – два, Білокуракинський – 10, Кремінський – шість, Новоайдарський – 17, Попаснянський – 14, Старобільський – дев’ять, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 615 осіб.

З них одужали – 5 557 (65 за останню добу); лікуються – 1 856 (406 – стаціонарно, 1 450 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 302 дитини віком до 17 років. З них одужали – 203.

Форум «Схід можливостей»: поставте своє запитання посадовцям через чат-бот

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай візьме участь у Форумі «Схід можливостей», що відбудеться 15 грудня у Краматорську. Задля дотримання карантинних заходів організатори передбачили можливість підключення до роботи форуму у режимі онлайн.

За добу в Луганській області піротехніками виявлено та вилучено 67 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 3,3 га території області у Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Під час обстеження було виявлено та вилучено 36 артилерійських снарядів, 21 мінометну міну та 10 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Цивільному населенню при виявленні вибухонебезпечного пристрою необхідно:

Увага! Оголошено конкурс на посаду директора КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту»

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 866 від 10.12.2020 оголошено конкурс на посаду директора Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту».

ОГОЛОШЕННЯ

ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ –

ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Україна подовжила співробітництво з Німеччиною в рамках реалізації Програми «Fit for Partnership with Germany» до 2023 року

8 грудня 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та посольство Федеративної Республіки Німеччина підписали спільну заяву про подальше співробітництво між Урядами двох країн за Програмою Федерального міністерства економіки та енергії Німеччини для менеджерів «Fit for Partnership with Germany» до 2023 року (Програма).

Програма є інструментом підтримки малого та середнього бізнесу та сприяє їхньому виходу на глобальні ринки.

Незабаром розпочнеться монтаж металевої конструкції телевежі у Попаснянському районі – Сергій Гайдай перевірив хід будівельних робіт

Напередодні форуму «Схід можливостей», під час якого, зокрема, будуть обговорюватись питання інформаційної реінтеграції тимчасово окупованих територій, очільник Луганщини Сергій Гайдай проінспектував хід робіт на будівництві. Мовлення з цього об’єкту має забезпечити 100% покриття області сигналом українських мовників. Крім того, у 50-кілометровій зоні від майбутньої станції програми національних телерадіоканалів будуть доступні й мешканцям непідконтрольних територій Луганщини та Донеччини. А це близько 200 тисяч людей.

Звіт про електронні консультації з громадськістю щодо проєкту розпорядження «Про затвердження Положення про порядок ініціювання, подання, проведення електронного голосування та попереднього відбору проєктів «Всеукраїнського громадського бюджету» в Лугансь

Звіт про результати проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про затвердження Положення про порядок ініціювання, подання, проведення електронного голосування та попереднього відбору проєктів «Всеукраїнського громадського бюджету» в Луганській області»

Найменування органу виконавчої влади, який проводив електронні консультації з громадськістю

Розширено перелік закладів освіти і допоміжних засобів для забезпечення осіб з особливими освітніми потребами

Розширено перелік закладів освіти, в яких можуть закуповуватися за кошти держави допоміжні засоби для навчання (спеціальні засоби корекції психофізичного розвитку) для осіб з особливими освітніми потребами.

В оновлений перелік, який тепер діє як для інклюзивних класів, груп, так і для спецшкіл та навчально-реабілітаційних центрів, включено такі засоби, як 3D-принтер та сканер, комунікатори для дітей з розладами аутичного спектра та інші сучасні розробки.