Архів новин

14 декабря 2020

Підприємці зможуть отримати одноразову допомогу від держави у «Дії» з 14 грудня

Із 14 до 31 грудня ФОП та офіційно наймані працівники юридичних осіб або ФОП зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу у застосунку та на порталі «Дія».

Допомога складає 8 тисяч гривень. Оформити допомогу можна буде на єдиному порталі державних послуг «Дія», а також у мобільному застосунку «Дія». Для цього потрібно зайти у розділ «Послуги».

Увага! Погіршення погодних умов

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології, протягом доби 15 грудня 2020 року по місту Сєвєродонецьк та місцями по Луганській області очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця. (I рівень небезпечності, жовтий).

Урядом запроваджено перелік карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня 2020 року на всій території України

З 19 грудня 2020 року по всій території України будуть діяти нові обмеження. 

Зокрема нові обмеження забороняють:

Володимир Зеленський: Швидка добудова приймальних відділень – це питання життя та здоров'я людей

Уже готова половина з 210 обіцяних приймальних відділень екстреної медичної допомоги, які будують з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. До кінця поточного року там прийматимуть сучасне обладнання. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, що відбулася під головуванням Глави держави.

Лабораторно підтверджено 40 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – два, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – одне, Попаснянський район – вісім, Сватівський – 18, Троїцький – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 929 осіб.

З них одужали – 5 673 (1 за останню добу); лікуються – 2 046 (422 – стаціонарно, 1 624 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 317 дітей віком до 17 років. З них одужали – 205.

Луганщина вшановує подвиг учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

«Після багатьох років з моменту цієї трагедії, ми знаємо правду про події тих днів. Тоді треба було швидко приймати рішення, незважаючи на небезпеку життю та здоров’я, ви вберегли нас від ядерної загрози. Вдячний вам, адже, вчасна ліквідація наслідків аварії, врятувала всіх нас від ще більших втрат», - звернувся очільник Луганської області Сергій Гайдай до ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

ЮНІСЕФ: 64 % опитаних на Сході України вважають за необхідне допомагати переселенцям

Опитаних 64 % на Сході України вважають, що внутрішньо переміщені особи потребують допомоги та підтримки з боку громад. Такі результати показало опитування, проведене на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у 12 громадах учасницях проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді».

Опитування проводилось Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка для оцінки обізнаності про соціальні послуги та рівня соціальної підтримки у громадах.

Платформу «Всеукраїнська школа онлайн» запустили МОН та Мінцифри

Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Понад три тисячі платників податків зареєстрували податкові органи Луганщини у цьому році

Станом на 1 грудня 2020 року на обліку у податкових органах ДПС області перебувають 110 188 платників.

Із них 40 780 юридичних осіб та 69 408 – фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

За 11 місяців зареєстровано 3 069 платників податків. Серед них 499 юридичних осіб та 2 570 фізичних осіб-підприємців.

У Реєстрі страхувальників обліковується 147 871 платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

Європейський інвестиційний банк допомагає громадам Луганщини створювати комфортні та безпечні умови життєдіяльності

Відновлювати об’єкти соціальної інфраструктури громадам Луганщини допомагає Проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», який реалізується за кошти Європейського інвестиційного банку. Завдяки цій Програмі громади мають можливість залучити додаткові ресурси на розвиток своїх територій.