Архів новин

15 декабря 2020

На Луганщині СБУ блокувала постачання контрафактних систем для залізничного транспорту

Служба безпеки України у Луганській області викрила та блокувала діяльність групи осіб, які реалізовували контрафактні комплектуючі для залізничного транспорту.

Оперативники СБУ встановили, що фірма з Попасної постачає приватним залізничним підприємствам запчастини гальмівних систем, які вже були у вжитку, під виглядом нового устаткування.

Відбудеться онлайн-презентація приготування борщу для підтримки номінації страви до списку ЮНЕСКО

18 грудня 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики України разом з ГО «Інститут культури України» та за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка проведуть онлайн-презентацію «Культура приготування українського борщу» в межах кампанії на підтримку включення зазначеного елементу до культурної спадщини ЮНЕСКО.

За однією заявою сервісу «єМалятко» можна отримати дев'ять послуг, – брифінг

Про осучаснення роботи органів юстиції на пресбрифінгу розповіла заступник начальника Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Луганській області Людмила Черненко.

Вона нагадала, що рік тому замість головних територіальних управлінь юстиції в областях в країні були створені вісім міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції. Донецька, Луганська та Харківська області увійшли до Східного.

Благодатний Віфлеємський вогонь прибув на Луганщину

На базі оперативно-тактичного угруповання «Північ» відбулася урочиста передача Віфлеємського вогню миру, участь у якій взяла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

Вона привітала присутніх з урочистою подією та побажала усім миру: «Віфлеємський вогонь подолав велику відстань на шляху до Луганщини. Нехай він захищає наших військових, які боронять Україну, щоб кожен з них повертався додому живим та неушкодженим. Благодатний вогонь принесе всім українцям благословення, злагоду і сімейний затишок».

Ігор Петрашко обговорив з бізнесом механізми реалізації нових програм підтримки

Держава почала впроваджувати 3 нові програми підтримки українців, які можуть постраждати через січневий карантин зимових канікул. Зокрема це такі програми: “Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн”, “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” та “Одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ”.

Подача заявок на першу з програм (так звану “8000 тис.”) продовжена до 31 грудня, на дві інші необхідно подати документи до 21 грудня.

Лабораторно підтверджено 58 нових випадків COVID-19 в області. Унаслідок ускладнень померли ще шість хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – 14, Сєвєродонецьк – 15, Білокуракинський район – одне, Кремінський – два, Новоайдарський – три, Попаснянський – два, Старобільський – 12.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 987 осіб.

З них одужали – 5 814 (141 за останню добу); лікуються – 1 957 (477 – стаціонарно, 1 480 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 317 дітей віком до 17 років. З них одужали – 213.

Євген Юденков – чемпіон Європи

Луганський спортсмен Євген Юденков у складі національної збірної команди України став чемпіоном Європи з гімнастики спортивної. Змагання відбулися у турецькому місті Мерсін.

Євген Юденков разом з Петром Пахнюком, Ігором Радівіловим, Владиславом Гриком і Романом Ващенком принесли перемогу збірній України з результатом 248,963 бала.

Тренує спортсмена Андрій Хрустальов.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 3 млрд гривень ЄСВ

У січні-листопаді 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 3 млрд 122,6 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Пряма трансляція форуму «Схід можливостей»

Сьогодні у Краматорську відбудеться Форум «Схід можливостей», ініційований Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мета форуму – інформування мешканців Луганщини і Донеччини про найбільш успішні проєкти, які були реалізовані в Луганській та Донецькій областях за підтримки донорських організацій, налагодження взаємодії з представниками місцевих громад, спілкування з мешканцями областей та з керівниками територіальних громад Луганської та Донецької областей.