Архів новин

16 декабря 2020

«Єдиною можливою і ефективною стратегією боротьби в інформаційній війні може бути просування правди», - генерал-майор Юлія Лапутіна

Проблеми протидії поширенню ворожого контенту провідні медіа-експерти обговорили під час дискусійної панелі «Інформаційна безпека України, інформаційна реінтеграція тимчасово окупованих територій», яка відбулась в рамках форуму «Схід можливостей» в Краматорську.

«Ми маємо зробити моніторинг й апгрейд того, що відбувалось на сході України, та перейти до напрацювання покрокового плану реінтеграції», - зазначив у своєму виступі Олександр Левченко – Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Хорватія у 2010-2017 роках.

Дорожники Луганщини другий день працюють у цілодобовому режимі

Дві доби в цілодобовому режимі дорожники Луганщини ведуть боротьбу з примхами погоди.

З минулого вечора почався снігопад з налипанням мокрого снігу, рівень якого сягав 10 сантиметрів.  На дорогах державного значення, за замовленням Служби автомобільних доріг у Луганській області, працюють співробітники філій ДП «Луганський облавтодор», які забезпечили проїзд дорогами області, без обмежень руху.

У цілодобовому режимі продовжують працювати дорожники районних філій ДП «Луганський облавтодор». За словами директора Олександра Коротуна, дороги чистяться цілодобово, за графіком.

Уряд розпочав реорганізацію райдержадміністрацій ліквідованих районів

Уряд продовжує створювати нормативну базу для завершення децентралізації. Затверджені документи, завдяки яким в Україні розпочався процес утворення та реорганізації районних державних адміністрацій. Відповідне розпорядження було прийнято Кабінетом Міністрів України сьогодні, 16 грудня.

Під час засідання Уряду також ухвалено Порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, у тому числі передача майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припинили роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою.

СБУ виявила поблизу лінії розмежування схрон з протитанковими мінами та вибухівкою

Служба безпеки України виявила у Луганській області прихований арсенал з військовими засобами ураження та вибуховими речовинами.

Схрон був облаштований на відкритій території в районі міста Щастя, поблизу лінії розмежування. Зі схованки правоохоронці вилучили півкілограма пластиду, дві протитанкові міни ТМ-62М, майже півкілограма тротилу, дев’ять гранат РГ-42, сім пострілів ПГ-7 та ВОГ-17. Також виявлено понад сто набоїв різного калібру і двадцять димових шашок.

Наразі встановлюється причетність бойовиків незаконних збройних формувань до закладання схрону.

Майже 409 мільйонів єдиного податку отримали від спрощенців громади Луганщини

У січні-листопаді 2020 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 408,6 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 209,7 млн гривень, сплачена фізичними особами-підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – перерахували до місцевих бюджетів 30,3 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 168,6 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшились на 32,4 млн гривень або на 8,6 %.

До уваги бізнесу! В грудні 2020 року запроваджено нові програми підтримки бізнесу на час карантинних заходів

Урядом запроваджено 3 нові програми підтримки  для бізнесу, що постраждав під час карантинних обмежень.

Програма «Допомога працівникам та фізичним особам – підприємцям по 8000 грн».

«Одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ».

«Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин».

Подача заявок на програму «Допомога працівникам та фізичним особам – підприємцям по 8000 грн» – до 31 грудня 2020 року, на дві інші – до 21 грудня 2020 року.

Лабораторно підтверджено 179 нових випадків COVID-19 в області. Унаслідок ускладнень померли ще п’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 48, Рубіжне – 17, Сєвєродонецьк – 61, Біловодський район – два, Білокуракинський – 13, Кремінський – шість, Міловський – два, Новоайдарський – шість, Попаснянський – два, Старобільський – 10, Троїцький – 12.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 8 166 осіб.

З них одужали – 5 966 (152 за останню добу); лікуються – 1 979 (445 – стаціонарно, 1 534 – амбулаторно).

Увага! Оголошення

18 грудня 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 08:00.

МОН надало рекомендації для шкіл у зв’язку з посиленням карантинних обмежень 8-24 січня

Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули. Про це йдеться у листі МОН керівникам місцевих департаментів освіти і науки.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, з 8 до 24 січня 2021 року в Україні запроваджуються посилені карантинні обмеження.

Люди, які перетинають лінію розмежування, бачать позитивні зміни, яких нема в окупації. Це ще один крок до миру, – Сергій Гайдай у Краматорську

Очільник Луганщини Сергій Гайдай став одним з основних спікерів форуму «Схід можливостей» у Краматорську, організованого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації, зі створенням Міністерства багато актуальних питань стали вирішуватися значно швидше. Навіть ті, які не могли зрушити з місця протягом кількох років.

Під час форуму він окреслив пріоритети розвитку нашої області.

Головне для дитини – збереження сім’ї, – Катерина Безгинська про реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у вебінарі для представників органів місцевого самоврядування щодо надання соціальних послуг дітям і сім’ям з дітьми неурядовими організаціями за участю Міжнародного благодійного фонду БФ «СОС Дитячі містечка Україна». Вебінар проведено в рамках впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Катерина Безгинська зазначила, що збереження сім’ї для дитини є головною умовою забезпечення найкращих інтересів дитини та її благополуччя.