Архів новин

17 декабря 2020

У Сєвєродонецьку обговорили результати реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства

17 грудня в рамках IX Форуму розвитку громадянського суспільства України «Імунітет до ілюзій» представники облдержадміністрації взяли участь у дискусії за темою «Стратегія розвитку громадянського суспільства. Досягнення, труднощі, перспективи»».

Ця тема є актуальною для громадянського суспільства Луганщини, оскільки у ній піднімаються питання про тенденції розбудови та долання перешкод, що можуть постати перед громадянським суспільством на шляху до розвитку, успішного втілення ініціатив та міжсекторальної співпраці.

Луганський спортсмен – переможець «Арнольд Класик Європа» у фітнесі

Луганський спортсмен Андрій Бондаренко у складі збірної України здобув «золото» на міжнародному турнірі з бодібілдингу «Арнольд Класик Європа» в Іспанії.

Андрій Бондаренко став переможцем змагань у відкритій категорії чоловічого фітнесу.

Тренує спортсмена Вадим Василевський.

Зазначимо, «Арнольд Класик Європа» – професійний турнір з бодібілдінгу, організатором якого виступає Арнольд Шварценеггер.

За три десятиліття послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалося понад 2,3 млн громадян

З нагоди 30-річчя з дня створення Державної служби зайнятості України в облдержадміністрації відбувся урочистий захід.

Від імені голови облдержадміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська привітала колектив обласної та районних служб зайнятості.

Громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021–2027 роки, у зв’язку з приведенням у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на 2021‒2027

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації відповідно до пунктів 4 та 5 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» оголошуються громадські обговорення Заяви п

Жителям Луганщини вже нараховано понад п’ять мільйонів гривень компенсації за втрачене житло. На затвердження Мінреінтеграції направлено ще 15 справ

Комісією з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири ) яких було зруйновано  внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненою збройною агресією Російської Федерації  визначено ще 15 отримувачів виплат.

Всього ж на засідання комісії було представлено 17 пакетів документів: 13 – від жителів смт Станиця-Луганська, три – від жителів м. Лисичанська та один – від мешканки м. Золоте. Після опрацювання, через неналежне оформлення документів, розгляд двох справ відтерміновано на місяць.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили майже 317 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-листопаді 2020 року 316 млн 700 тис. гривень плати за землю. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Чотири родини лікарів-переселенців отримали квартири від Уряду Німеччини

Завдяки Українському фонду соціальних інвестицій та фінансовій підтримці  Уряду Німеччини у Кремінній чотири родини лікарів-переселенців отримали комфортабельне житло. Колишня молочна кухня, яка тривалий час не використовувалась за призначенням, була перебудована під три двокімнатні та одну однокімнатну квартири.

Зафіксований черговий антирекорд підтверджених випадків COVID-19 в області – 193 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 24, Рубіжне – 25, Сєвєродонецьк – 37, Біловодський район – 17, Кремінський – дев’ять, Новоайдарський – сім, Попаснянський – 14, Сватівський – 31, Станично-Луганський – 10, Старобільський – 12, Троїцький – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 8 359 осіб.

З них одужали – 6 096 (130 за останню добу); лікуються – 2 039 (345 – стаціонарно, 1 694 – амбулаторно).

Сергій Гайдай доповів Уряду про виконання проєкту «Велике будівництво»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урядовій селекторній нараді.

Очільник Луганщини озвучив проміжні результати реалізації Національної програми Президента України «Велике будівництво».

Уряд перерозподілив 490 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів у 2021 році

Кабінет Міністрів спрямував місцевим бюджетам 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 16 грудня 2020 року.

Враховуючи високу вартість придбання шкільних автобусів, місцеві бюджети щорічно потребують додаткової державної підтримки для здійснення таких закупівель. Кошти на придбання автобусів спрямовано, зокрема, за рахунок розподілу 161,9 млн грн резерву освітньої субвенції та перерозподілу залишків за окремими бюджетними програмами МОН у сумі 328,1 млн грн.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено п’ять артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 16 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,43 га території Попаснянського та Станично-Луганського районів.

Під час обстеження виявлено та вилучено п’ять артилерійських снарядів і дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Студентці з Лисичанська призначено президентську стипендію як переможниці мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 572/2020 «Про призначення стипендій Президента України переможцям Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка».

Зокрема, стипендію строком на один календарний рік призначено студентці відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» Ганні Осьміній.

Вітаємо!