Архів новин

18 декабря 2020

Для напрацювання компромісних рішень щодо зменшення навантаження на малий бізнес на Луганщині створять робочу групу

«Для Президента України є дуже важливим створення комфортного середовища для малого бізнесу, адже він є основою економіки», – заявив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак під час селекторної наради з регіонами щодо підтримки підприємців у період карантинних обмежень.

Очільник області Сергій Гайдай долучився до заходу в режимі онлайн разом із учасниками акції #SaveФОП Жаном Киселем та Сергієм Панчишиним.

На Попаснянщині привітали з Днем Святого Миколая дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська напередодні Дня Святого Миколая у рамках робочої поїздки відвідала Попаснянський район. Там вона взяла участь у святковому заході для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

З Днем Святого Миколая, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вітає з Днем Святого Миколая!

До уваги платників податків! З 1 січня 2021 року, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої, вступають в силу нові рахунки

Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області звертає увагу платників податків, що у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої населених пунктів України відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших доходів державного та місцевих бюджетів, вступають в дію з 01 січня 2021 року.

На Луганщині створено регіональний ІТ-кластер

У Луганській області створено ІТ-кластер «DriveIT».

Три навчальні заклади та сім місцевих ІТ-компаній підписали відповідний Меморандум про співпрацю та партнерство.

Серед підписантів – СНУ ім. В. Даля, КЗ ПНЗ «Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді», КЗ ПНЗ «Станція юних техніків міста Сєвєродонецьк», ТОВ «МОБІУС ТІМ», ТОВ «ЕКОНОМІК СОФТ», ТОВ «IT Академия IABS», ФОП Пасічний Л.О., ФОП Помєщенко А.Ф., ФОП Вініченко Т.Г. та ФОП Нідченко А.М.

Лабораторно підтверджено 174 нових випадки COVID-19 в області. Унаслідок ускладнень померли ще п’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 51, Рубіжне – 27, Сєвєродонецьк – 42, Біловодський район – одне, Білокуракинський – вісім, Марківський – чотири, Новоайдарський – 17, Новопсковський – чотири, Попаснянський – чотири, Сватівський – одне, Станично-Луганський – сім, Старобільський – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 8 533 осіб.

З них одужали – 6 186 (90 за останню добу); лікуються – 2 118 (352 – стаціонарно, 1 766 – амбулаторно).

Президент підписав закон щодо соціального захисту деяких категорій населення на період дії карантину

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту населення на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID -19)» № 1030-ІХ, ухвалений парламентом 2 грудня 2020 року.

Закон спрямовано на посилення соціального захисту та підтримки громадян, зокрема в умовах вжиття необхідних протиепідемічних заходів.

Сергій Гайдай привітав з Днем Святого Миколая дітей загиблих захисників України

«Зазвичай я опікуюся всією областю, проте сьогодні я лише помічник у Святого Миколая. Я виконаю надважливу місію і передам вам подарунки від нього. Я дуже сподіваюся, що завтра вранці ви знайдете під своєю подушкою солодощі та іграшки, а не різочку», – звернувся до дітлахів загиблих учасників АТО/ООС очільник Луганської області Сергій Гайдай під час урочистостей до Дня Святого Миколая.

Він передав малечі від Миколая гостинці – купу іграшок та цукерок.

Засуджено 134 організатора незаконного референдуму 2014 року, яких викрила СБУ

З початку 2020 року за матеріалами Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях засуджено 134 організатора незаконного референдуму 2014 року.

Загалом до кримінальної відповідальності за організацію фейкового волевиявлення притягнуто 158 осіб.

Слідчі органів безпеки встановили, що у квітні 2014 року фігуранти добровільно сприяли проведенню протиправного голосування про створення так званої «Л\ДНР».

Розглянуті пропозиції громадських організацій до нового регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» до 2025 року

Відбулося засідання «круглого столу» на тему «Локалізація на регіональному рівні Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 на період 2021-2025 років».

Під час виступу в режимі онлайн заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка є уповноваженою з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, зазначила, що нещодавно розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено новий Національний план дій з виконання резолюції 1325. Він розрахований на період до 2025 року.

Штрафи від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів встановила Верховна Рада для підприємців за допуск осіб без захисних масок у приміщення, де обслуговується населення

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Законом внесено зміни до ст.ст. 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» якими визначається, що фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян встановлюються для юридичної особи, фізичної особи-підприємця за:

Громади Луганської області отримали земельні ділянки із державної власності

На виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» і Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» на Луганщині відбулась передача земель сільськогосподарського призначення, що розташовані за межами населених пунктів, із державної власності у комунальну.

Удосконалено порядки надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

Урядом удосконалено порядки надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг:

- надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

Глава держави започатковує соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України»

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 574/2020 «Про започаткування соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Документ має на меті організацію оздоровчої активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення.

Відповідно до указу, Кабінет Міністрів України має розробити та затвердити до 1 травня 2021 року положення про соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України».

Платники Луганщини перерахували до зведеного бюджету понад 143 мільйони гривень рентної плати за користування надрами

У січні-листопаді 2020 року до Зведеного бюджету України від платників Луганської області надійшло 143,1 мільйони гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати: