Архів новин

21 декабря 2020

Діти соціально вразливих категорій з Луганщини стали телеведучими Всеукраїнського проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс»

Зйомки семи випусків циклу пізнавальних дитячих телепрограм із перекладом української жестової мовою у рамках Всеукраїнського культурно-мистецького проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс» відбулись на базі Центру підтримки сім’ї «СОС Дитячі містечка України».

На репетицію до дітей завітала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона побажала, щоб під час знімального процесу атмосфера була дуже дружня, тепла та весела і привітала їх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим.

Оприлюднено результати моніторингу розвитку регіонів

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 Міністерством розвитку громад та територій України проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів за січень-вересень 2020 року.

Слід відмітити, що в загальному рейтингу за всіма напрямами область покращила свої позиції і піднялася з 25 на 20 місце. Позитивну роль в цьому зіграв напрям «Фінансова самодостатність» – зростання з 7 місця на 5. За темпом зростання доходів місцевих бюджетів область посіла 1 місце серед регіонів.

На Луганщині відзначили 30-річчя утворення Пенсійного фонду України

Сьогодні в області відбулися урочистості до 30-річчя створення Пенсійного фонду України.

У заході, проведеному в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Луганській області, взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Сергій Гайдай провів засідання щодо відновлення лісів Луганської області після пожеж

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні засідання «круглого столу» «Відновлення лісів Луганської області після пожеж: спільні плани України та міжнародних партнерів» за участі міжнародних партнерів (USAID ERA, UNDP, UN FAO).

Як область готується до січневого локдауну, чи буде підтриманий бізнес та які настрої у людей щодо коронавірусу, – журналістам телеканалу «ДОМ» розповів Сергій Гайдай

«Луганщина, як і вся країна, готується до січневого локдауну. Медицина готова на 100%. З одного боку ми побоюємося сплеску захворюваності після свят, але з іншого боку посилення карантинних заходів повинно позитивно вплинути на епідситуацію. Якщо говорити про бізнес, то за дорученням Президента створюємо робочу групу, яка буде вести прямий діалог з підприємцями, напрацьовувати пропозиції щодо зниження навантаження на бізнес в період карантинних обмежень», – сказав очільник Луганської області.

За його словами, до цієї групи увійдуть підприємці з різних сфер діяльності.

Заклади середньої освіти Луганщини отримали STEM-лабораторії та оснащення для кабінетів математики і фізики

Розподіл здійснено для 14 закладів загальної середньої освіти, список яких затверджений Міністерством освіти і науки України.

Загалом придбано сучасне оснащення: п’ять STEM-лабораторій, обладнання для чотирьох кабінетів фізики і п’яти кабінетів математики.

У селищі Широкий завершують будівництво амбулаторії

У селищі Широкий Станично-Луганського району майже закінчено будівництво медичної амбулаторії.

Залишилося лише облаштувати прилеглу територію та встановити дитячий майданчик.

Кошторисна вартість будівництва цієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини становить близько 5,7 млн гривень на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Слід зазначити, що приміщення збудовано за проєктом європейського типу, який обрали для всіх аналогічних новобудов в Україні.

Лабораторно підтверджений 141 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 44, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 33, Кремінський – два, Марківський – одне, Міловський – три, Новоайдарський – 13, Попаснянський – чотири, Станично-Луганський – 14, Старобільський – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 8 900 осіб.

З них одужали – 6 309 (1 за останню добу); лікуються – 2 351 (381 – стаціонарно, 1 970 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 369 дітей віком до 17 років. З них одужали – 228.

У Станиці Луганській відремонтували лікарню

Завершено ремонтні роботи другої частини хірургічного відділення на четвертому поверсі Центральної районної лікарні у Станиці Луганській.

Нові меблі та спеціалізовані ліжка для хірургічного відділення, якими облаштовують палати, надані Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Кошти на капітальний ремонт хірургічного відділення виділено з районного бюджету.

На Луганщині СБУ заблокувала 35 кібератак на державні інформаційні ресурси

У 2020 році Служба безпеки України заблокувала у Луганській області 35 кібератак на державні електронні інформаційні ресурси та об’єкти критичної інфраструктури регіону.

Так кіберфахівці СБУ попередили спроби несанкціонованого отримання віддаленого доступу до електронних систем одного з департаментів облдержадміністрації. Зловмисники намагались отримати доступ до інформації на службовому комп’ютері, який підключений до загальнодержавного електронного ресурсу органів виконавчої влади.

Сертифікація вчителів у 2021 році розпочнеться незалежним тестуванням

27 лютого 2021 року відбудеться перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи.

Тест міститиме 100 завдань з вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких відведено 180 хвилин. Результати незалежного тестування визначатимуться на підставі набраної учасником сертифікації кількості балів за виконання тестових завдань.