Архів новин

23 декабря 2020

Територіальним громадам надані рекомендації щодо обліку особистих селянських господарств

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації для територіальних громад області організовано та проведено  семінар-нараду у форматі відео-Zoom-конференції за темою «Про організацію обліку сільськогосподарських тварин та птиці, посівних площ в особистих селянських господарствах області».

Доповідачами виступили фахівці Департаменту та Головного управління статистики в Луганській області. До участі у заході долучилися  понад 100 осіб.

Уряд схвалив Концепцію економічного розвитку Донецької і Луганської областей

Сьогодні, 23 грудня 2020 року, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію економічного розвитку Донецької і Луганської областей.

На Луганщині відбулося перше засідання регіональної робочої групи щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців

Сьогодні, 23 грудня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів перше засідання регіональної робочої групи щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців Луганської області.

Ця робоча група створена розпорядженням голови облдержадміністрації на виконання доручення Офісу Президента України.

До її складу увійшли представники малого, мікро- бізнесу та державних органів виконавчої влади. Очолив робочу групу Сергій Гайдай.

Державний архів Луганської області відзначив 95-річчя

Сьогодні, 23 грудня, відбулися урочистості до Дня працівників архівних установ України та 95-річчя утворення Державного архіву Луганської області. У заходах взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

У вересні 1925 року були створені Луганський і Старобільський окружні архівні управління. Вони пройшли не простий шлях становлення. Архівна система області за 95 років зазнала безліч перетворень. І сьогодні на них покладена відповідальна місія – єднати минуле, сьогодення і майбутнє.

Лабораторно підтверджено 187 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще сім хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 63, Рубіжне – 29, Сєвєродонецьк – 55, Біловодський район – вісім, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – чотири, Марківський – чотири, Новоайдарський – дев’ять, Попаснянський – одне, Сватівський – одне, Станично-Луганський – одне, Старобільський – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 9 181 особи.

З них одужали – 6 546 (147 за останню добу); лікуються – 2 379 (382 – стаціонарно, 1 997 – амбулаторно).

Увага! Із 5 січня розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО-2021

Реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно.

Кожен охочий зможе зареєструватися для участі в пробному ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вже визначено вартість проведення пробного тестування. Вона різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 гривень до 255 гривень.

Такий розкид пов’язаний з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема, з вартістю друку й доставки матеріалів до регіонів, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

За отриманням одноразової матеріальної допомоги в області вже звернулися майже 4500 підприємців і найманих працівників

Станом на 22 грудня за отриманням одноразової матеріальної допомоги відповідно до Закону України від 04.12.2020 № 1071/ІХ «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» по Луганській області звернулось:

За минулу добу піротехніками області вилучено 62 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 22 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,04 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 61 артилерійський снаряд та одну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Петропавлівська лікарня отримала кисневі концентратори від Червоного Хреста

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста передали два кисневих концентратора КНП «Станично-Луганське РТМО» для філії «Петропавлівська лікарня», де зараз зосереджені основні потужності для лікування хворих на COVID-19 у районі.

Нагадаємо, що починаючи з березня МКЧХ надає допомогу медичним закладам регіону – кисневі концентратори, засоби індивідуального захисту, засоби для дезінфекції, безконтактні термометри, установка скринінгових наметів для прийому пацієнтів, генератори електричної енергії, ємності для води і матеріали для поліпшення водопостачання.

До державного бюджету перераховано понад мільярд гривень ПДВ від бізнесу Луганщини

У січні-листопаді 2020 року юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 125,2 млн гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ цьогоріч перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2019 року на 279 млн 204,6 тис. гривень або на 33 %.

Лише у листопаді 2020 року до державної скарбниці спрямовано 152 млн 305,3 тис. гривень ПДВ, що на 45 млн 23,5 тис. гривень більше, ніж у листопаді 2019 року.

Для двох навчальних закладів Станично-Луганського району придбано шкільні автобуси

Два нових шкільних автобуси придбані для Широківської та Нижньотеплівської територіальних громад.

Загальна вартість транспортних засобів склала 3,8 млн гривень.

Кожний автобус розрахований на 31 посадкове місце.

Передача шкільних автобусів, придбаних за кошти районного бюджету, двом навчальним закладам відбулася учора.