Архів новин

24 декабря 2020

Кабінет Міністрів спростив умови отримання житла для внутрішньо переміщених осіб

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 грудня 2020 ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».

Своїми змінами Кабмін спростив отримання житла. Зокрема, відтепер внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати житло у будь-якому населеному пункті, де наявне таке житло, а не лише в населених пунктах, де людина перебуває протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО.  

Відтепер у голови облдержадміністрації буде позаштатний радник з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Ним стала директорка Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитячі містечка України Людмила Харченко.

Відповідне розпорядження про це призначення підписав Сергій Гайдай.

В області антирекорд з кількості захворілих на коронавірус – 262 нових випадки

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 18, Рубіжне – 32, Сєвєродонецьк – 45, Біловодський район – одне, Білокуракинський – 13, Кремінський – 11, Марківський – одне, Новоайдарський – 29, Новопсковський – сім, Попаснянський – 20, Сватівський – 33, Станично-Луганський – 18, Старобільський – 11, Троїцький – 23.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 9 443 осіб.

З них одужали – 6 681 (135 за останню добу); лікуються – 2 503 (396 – стаціонарно, 2 107 – амбулаторно).

Ухвалено Програму економічного і соціального розвитку Луганщини на 2021-2023 роки

На колегії облдержадміністрації також розглянуто та затверджено Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки. Представив проєкт Програми виконуючий обов’язки директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач.

Метою Програми є забезпечення розвитку реального сектору економіки, поліпшення якості життя населення, зменшення негативних соціально-економічних наслідків, які виникли в області.

Ця мета досягається через реалізацію завдань чотирьох стратегічних цілей:

Обласний бюджет затверджено. Необхідно забезпечити якісне його виконання, – Сергій Гайдай на колегії

Засідання колегії обласної держадміністрації відбулося сьогодні, 24 грудня.

Його провів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Обговорено напрями розвитку агропромислової галузі на наступний рік

Нещодавно на Zoom-конференції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з департаментами АПР облдержадміністрацій було підбито підсумки фінансування галузі сільськогосподарського виробництва у поточному році та основні напрямки державної підтримки на наступний рік.

«Святкова музика кіно» у виконанні Академічного симфонічного оркестру!

5 січня 2021 року у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії з програмою «Святкова музика кіно». Артисти оркестру представлять музику кращого світового кіно, рок-хіти, пісні популярних гуртів під керівництвом диригента Богдана Івахіва.

Президент підписав закон щодо забезпечення доступу українських громадян до якісних вакцин проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1075-ІХ.

Документ створює умови для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19. Зокрема, скорочуються строки затвердження клінічних випробувань та проведення державної реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.

За минулу добу піротехніками області виявлено 57 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,25 га території у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 43 артилерійських снаряди та 14 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Пишаємося: на Луганщині ще чотирьом жінкам присвоєне почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України № 568/2020 четверо жительок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Серед них жителька с. Піщане Старобільського району, яка народила та виховала п’ятьох дітей, жителька с. Штормове Новоайдарського району, яка є мамою дев’ятьох дітей, а також дві жінки смт Вовчоярівка Попаснянського району, які до того ж є сестрами. Так, одна із них – матір п’ятьох дітей, друга пишається шістьма дітьми.

Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким встановлено інвалідність» № 1020-ІХ.

Документ спрямований на поліпшення соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.