Архів новин

28 декабря 2020

Річний план з власних надходжень до Пенсійного фонду Луганщини виконано на 164 %

Упродовж 11 місяців в області проведено сім перерахунків пенсій, середній їх розмір зріс на 12 % (+ 431 гривня) і склав 4 119 гривень.

Протягом року відпрацьовано 6,5 тис. нових призначень, з яких 1,5 тис. пенсій – внутрішньо переміщеним особам.

Важливо, що план з власних надходжень до органів ПФУ Луганщини виконано достроково. Вже на 1 грудня річні показники становили 164 %.

Темпи зростання надходжень з єдиного соціального внеску у порівнянні з минулим роком складають 11 %, що є одним із найбільших показників по Україні.

Прийнято проєкт Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями», ініційований Президентом Володимиром Зеленським

Верховна Рада України 17 грудня 2020 року у повторному другому читанні ухвалила закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями» № 3760, який сприятиме відновленню інвестиційної активності в Україні.

Закон визначає організаційні, правові та фінансові засади державної підтримки інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями з метою створення сприятливих умов та залучення в Україну значних інвестицій, створення нових робочих місць, стимулювання економічного розвитку регіонів та зростання конкурентоспроможності економіки України.

Велике будівництво: на мосту у Новоайдарі монтують освітлення

На мосту через річку Айдар, що у Новоайдарі, та під’їзді до нього монтують сучасне освітлення, яке буде використовувати сонячну енергію. Всього встановлять 38 опор освітлення, по 19 з кожної сторони.

Так, на сьогодні проїзд транспорту забезпечено по лівій проїзній частині мосту. Після встановлення світлофорів, праву найближчим часом теж відкриють для руху.

У зв’язку зі складними погодними умовами були внесені корективи у монтування освітлення. Роботи планується завершити 28 грудня.

Влада та громадськість обговорили удосконалення освітніх центрів «Донбас-Україна»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в онлайн-обговоренні на тему «Удосконалення освітніх центрів «Донбас-Україна» в контексті реалізації політики реінтеграції».

На початку Катерина Безгинська зауважила, що робота освітніх центрів вкрай важлива: «Робота із залучення випускників шкіл області до вступу на навчання до закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти за спрощеною процедурою вкрай важлива, в першу чергу, для забезпечення економіки та соціальної сфери Луганщини фахівцями відповідного рівня».

Олексій Смирнов – перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації

Сергій Гайдай своїм розпорядженням від 24 грудня 2020 року призначив Олексія Смирнова на посаду першого заступника голови обласної державної адміністрації.

Сьогодні очільник Луганщини представив його керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.

Звертаючись до присутніх, Олексій Смирнов наголосив: «Сподіваюся, що мій досвід і знання стануть в нагоді для розвитку області».

За весь час досліджень в області зафіксовано понад 10 тисяч випадків COVID-19

Зокрема, за минулу добу – 31 новий інфікований.

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 25, Кремінський район – шість.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 10 013 осіб.

З них одужали – 6 818; лікуються – 2 924 (439 – стаціонарно, 2 485 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 404 дитини віком до 17 років. З них одужали – 251.

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 68-річна жінка та 57-річний чоловік із Попаснянського району.

На Луганщині платникам повернуто понад 100 мільйонів ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За 11 місяців 2020 року платники податків Луганщини подали 113 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума становить 124,7 млн гривень. За аналогічний період минулого року подано 120 заяв на загальну суму 154,1 млн гривень.

За результатами перевірок поданих заяв за 11 місяців, встановлено завищення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку, на 19,1 млн гривень.

Під час додаткової сесії ЗНО-2021 тестування з використанням друку шрифтом Брайля відбуватиметься з чотирьох предметів

Тож, особи з порушенням зору матимуть можливість під час додаткової сесії пройти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

Характеристики сертифікаційних робіт і критерії оцінювання завдань відкритої форми затверджено наказами Українського центру оцінювання якості освіти.