Архів новин

29 декабря 2020

У Лисичанську відкрито виставку «Проти Голіафа»

Сьогодні, 29 грудня, в Лисичанському міському краєзнавчому музеї відкрилася плакатна виставка про діячів ОУН-УПА «Проти Голіафа».

Виставку підготовлено Українським інститутом національної пам’яті та Центром дослідження визвольного руху.

Її присвячено жінкам та чоловікам з УПА, які кинули виклик двом тоталітарним режимам.

Вперше за роки незалежності держава замовляє у «Антонова» три нові українські літаки Ан-178, які отримає армія – Володимир Зеленський

За участю Президента України Володимира Зеленського відбулося підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством «Антонов» про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів. Сьогодні ж у присутності Президента було підписано і відповідний контракт на закупівлю Ан-178.

Комісія з питань ТЕБ і НС вирішувала питання забезпечення бюджетних установ енергоносіями та виплати грошової допомоги, постраждалим від пожеж

На позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглядали варіанти недопущення припинення з 01 січня 2021 розподілу природного газу та електричної енергії бюджетним установам та організаціям Луганської області.

Луганська облдержадміністрація висловлює співчуття у зв’язку зі смертю лікаря-ортопеда-травматолога Руслана Валентиновича Верескуна

Сьогодні, 29 грудня, пішов з життя лікар-ортопед-травматолог вищої категорії, експерт Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації за напрямом «Ортопедія та травматологія» Руслан Валентинович Верескун.

Йому було 47 років і він дуже любив життя!

Лабораторно підтверджено 41 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще вісім хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 13, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 15, Біловодський район – три, Кремінський – два, Новоайдарський – п’ять, Сватівський – одне.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 10 054 осіб.

З них одужали – 7 124 (306 за останню добу); лікуються – 2 651 (446 – стаціонарно, 2 205 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 405 дітей віком до 17 років. З них одужали – 262.

Кабмін визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ

Кабінет Міністрів України визначив державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ і прилеглі до них території.

Відповідні заходи ДП здійснюватиме спільно з Луганською та Донецькою обласними військово-цивільними адміністраціями та Херсонською облдержадміністрацією.

Постанова передбачає приведення до єдиного стандарту та вимог усі КПВВ на лінії дотику та на адмінмежі з Кримом, а також дооблаштування їхніх режимних та сервісних зон.

Глава держави підписав закон про реабілітацію у сфері охорони здоров’я

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» № 1053-ІХ, який парламент ухвалив третього грудня 2020 року. 

Документ запроваджує функціонування сучасної системи «реабілітації у сфері охорони здоров’я» (health-related rehabilitation), тобто надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров’я із самого початку захворювання або травми.

Пластуни передали до облдержадміністрації Віфлеємський вогонь миру

Представники національної скаутської організації «Пласт» завітали до облдержадміністрації, щоб передати Благодатний Віфлеємський вогонь. Зустріли пластунів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Колядками та віршами діти привітали заступників з прийдешніми різдвяними святами і побажали здоров’я й радості.

З обласного бюджету виділено понад 3 мільйони гривень субвенції постраждалим внаслідок пожеж

Відповідні зміни вже внесені до міського бюджету Сєвєродонецька.

Так, за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету в сумі 3 240 000 гривень грошову допомогу отримають постраждалі внаслідок пожежі, яка виникла у вересні-жовтні:

-  сім’ї, у яких відсутні документи на право власності на знищені або частково пошкоджені будинки;

- сім’ї, у яких знищені або частково пошкоджені господарчі споруди, рухоме майно тощо;

- сім’ї, які опинилися у вкрай важкому життєвому стані.

Уряд урегулював питання виплати допомоги постраждалим від пожеж на Луганщині

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт розпорядження, що дасть змогу спростити процедуру отримання допомоги постраждалим від пожеж жителям Луганщини.

Відповідний проєкт розпорядження КМУ «Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабміну від 13 жовтня 2020 року № 1269» схвалено на засіданні Уряду в понеділок.

Зокрема, його викладено в такій редакції:

Бізнес Луганщини сплатив майже 46 мільйонів екологічного податку

За січень-листопад 2020 року в Луганській області до зведеного бюджету перераховано 45,9 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 31,4 млн гривень, до державного бюджету – 14,5 млн гривень.

Упродовж січня-листопада 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Уряд оновив структуру місцевих державних адміністрацій

Відтепер обласні та районні державні адміністрації можуть формувати свої підрозділи за новою структурою. Відповідне рішення ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів України за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України. Прийнята постанова необхідна для реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.