Архів новин

31 декабря 2020

Лабораторно підтверджено 290 нових випадків COVID-19 в області. Ще шість хворих померли від ускладнень

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 54, Рубіжне – 15, Сєвєродонецьк – 79, Біловодський район – три, Білокуракинський – 13, Кремінський – п’ять, Марківський – два, Новоайдарський – 12, Новопсковський – 13, Попаснянський – чотири, Сватівський – 46, Станично-Луганський – 15, Старобільський – 29.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 10 508 осіб.

З них одужали – 7 519 (107 за останню добу); лікуються – 2 696 (413 – стаціонарно, 2 283 – амбулаторно).

#Добро2020: цьогоріч на Луганщині відновили 255 км автошляхів

Цьогоріч на Луганщині здійснено прорив у сфері будівництва доріг – відремонтовано у п'ять разів більше кілометрів автошляхів, ніж за п'ять останніх років. А саме – 255 км. Серед них автосполучення між Сєвєродонецьком і Станицею Луганською, Сєвєродонецьком і Золотим, Старобільськом і Новоайдаром тощо.

#Добро2020: усі опорні лікарні Луганщини в повному обсязі забезпечені медичним киснем

 Із листопада усі опорні лікарні Луганщини в повному обсязі забезпечені медичним киснем, виробництво якого відновили на Сєвєродонецькому «Азоті». Питання отримання дозвільних документів для виробництва підприємством цієї продукції швидко вирішив очільник області Сергій Гайдай на державному рівні.

Більш того, «Азот» має необхідні можливості та потужності, щоб допомогти й іншим регіонам у протидії COVID-19.
 

Кабмін у 2021 році передбачив підтримку аграріїв на 4,5 млрд грн

На Луганщині фермерським господарствам та сільськогосподарським кооперативам, агроформуванням виплачено коштів на суму 113,6 млн грн державної підтримки (у минулому 2019 році ця підтримка складала 75 млн грн).

Всі зобов'язання по державним програмам держава перед аграріями виконала.

Урядом у 2021 році передбачено 4,5 млрд грн, для підтримки розвитку підприємництва в сільській місцевості для сільгоспвиробників.

Сподіваємось на плідну та активну участь аграріїв у програмах державної підтримки для різних видів сільськогосподарської діяльності.

2020-й: рік, у який Луганщина здобула надію

2020-й рік став справжнім випробуванням для всього світу. Багато людей заслужено називають його найгіршим та найнепередбачуванішим у своєму житті. Важким цей рік був і для Луганщини. Пандемія, смертоносні пожежі, чвари довкола місцевих виборів – такий слід залишив по собі 2020-й. Але несправедливо було б казати, що запам’ятався він лише негативом. Однозначно, рік, що минає, можна назвати роком доріг. Роком будівництва. Роком, який дав старт великим проєктам та надію на розвиток регіону. Його визначні віхи ми вирішили згадати у цьому матеріалі

НЕ ТАКИЙ, ЯК IНШI

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Новим роком та Різдвом Христовим

Шановні жителі Луганщини! Дорогі земляки!

Наближаються Новорічні свята, які завжди сповнені сподівань, мрій та планів на майбутнє.

Але у вирі різдвяного клопоту, ми обов’язково оцінюємо рік, що минає.

Для Луганщини він був сповнений боротьби, випробувань та наших спільних переживань. Та, водночас, це був і рік наших успіхів та перемог, упевненого поступу вперед до повернення миру на нашу землю.