Архів новин

04 января 2021

Для лікування хворих на COVID-19 розгорнуто 1432 ліжко-місць у 11 лікарнях, киснем забезпечені – 94,2 % з них, на страхування медиків виділено 965,2 тис грн

Про забезпечення лікарень киснем та обладнанням, кількість ліжко-місць для лікування хворих на COVID-19 та страхування медпрацівників йшлося на селекторній нараді з Офісом Президента України. Участь в заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 4 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 131,53 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 8 січня та 68 % 9 січня;

- установи банків – по 4 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Впроваджено онлайн-курс по боротьбі із проявами домашнього насильства

Мінсоцполітики України та  Координатор проєктів ОБСЄ в Україні розробили та впровадили онлайн-курс із протидії домашньому насильству «ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ».

Він розташований за посиланням: https://nonviolence.ed-era.com/ та розрахований на широку аудиторію і має на меті сприяти поширенню обізнаності громадськості про систему заходів спрямованих на запобігання та протидію домашньому насильству.

Лабораторно підтверджено 12 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – три, Рубіжне – шість, Новоайдарський район – одне, Сватівський – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 11 020 осіб.

З них одужали – 7 778 (дві за останню добу); лікуються – 2 932 (412 – стаціонарно, 2 520 – амбулаторно).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 310 осіб.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 28,4 %.

За спрощеною процедурою ще 43 сім’ї отримали грошову допомогу за зруйноване житло через пожежі на Луганщині

Ці виплати 43 сім’ям по 300 тисяч гривень кожній за повністю зруйноване житло здійснені військово-цивільною адміністрацією м. Сєвєродонецьк після того, як Уряд минулого понеділка спростив процедуру отримання коштів.

Нагадаємо, що 28 грудня внесені зміни до пункту 1 розпорядження Кабміну від 13 жовтня 2020 року № 1269.

Із січня діють нові бюджетні рахунки для сплати податків

Із 1 січня 2021 року в зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої, відкриті нові бюджетні рахунки для сплати податків.

Крім того, з 1 січня діють небюджетні рахунки 3556, відкриті на ім’я територіальних органів Державної податкової служби України для сплати коштів єдиного соціального внеску.

Реквізити розміщені на субсайті Головного управління ДПС у Луганській області за посиланням: https://lg.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Реєстрація на пробне ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня

Реєстрація для участі у пробному ЗНО триватиме упродовж 5-19 січня 2021 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Цьогоріч з огляду на епідеміологічні загрози кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, математика (завдання рівня стандарту), біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови) відбудуться 10 квітня 2021 року.

Оголошено конкурс для студентської молоді у рамках соціального проєкту «Scholarship від Freelancehunt»

Соціальний проєкт «Scholarship від Freelancehunt» реалізується з метою підтримки студентів і слухачів курсів українських закладів освіти.

Для участі у конкурсі необхідно написати аналітичну статтю, есе, прогноз чи дослідження на рекомендовану або особисто запропоновану тематику з напрямів щодо новітніх технологій.

За результатами студенти можуть отримати грант, який розподіляється на три призові місця:

І місце оцінюється у 20 000 гривень;
ІІ місце – у 8 000 гривень;
ІІІ місце – у 3 000 гривень.