Архів новин

13 января 2021

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 13 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 719,21 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 15 січня;

- установи банків – по 13 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

До уваги кандидатів на зайняття посади директора Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту»

12 січня 2021 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на посаду директора Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту» на відповідність установленим законодавством вимогам та допущення кандидатів до участі в конкурсному відборів.

За результатами засідання конкурсною комісією до участі у конкурсі допущено кандидатів: Гребенюка Артема Володимировича та Ткаченка Андрія Миколайовича.

З ініціативи Президента тарифи на газ для населення буде знижено

Президент України Володимир Зеленський зібрав на енергетичну нараду Кабінет Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики, щоб вирішити питання із зависокими цінами на газ для українців.

«Ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію. Ми як держава повинні стояти на захисті своїх громадян, а це означає – в економічному плані теж», – наголосив Володимир Зеленський.

Викритому контррозвідкою СБУ учаснику НЗФ «ЛНР» оголошено про підозру

Контррозвідка СБУ викрила колишнього бойовика терористичної організації «ЛНР», який у 2014 році воював проти українських військових.

У межах слідства органи держбезпеки встановили, що з початком російської збройної агресії житель Луганська приєднався до так званого «Третього Станично-Луганського батальйону ВДВ ДШБ», а пізніше – до «протитанкової артбатареї 2-ї окремої мотострілецької бригади НМ ЛНР».

Наразі в СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Сергій Гайдай: наші жителі мають отримати лише найкращі вакцини від коронавірусу, держава працює над цим

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації та додав, що Україна не ризикуватиме здоров’ям громадян, тому відбуватиметься закупівля тільки найкращих вакцин, якими також будуть користуватися наші західні країни-партнери. Вторинний продукт з непідтвердженою ефективністю ніхто не братиме.

«Для розвитку області ми залучили багато інвесторів та ведемо перемовини з іншими. Тому для нашого регіону, як і для всієї країни, початок вакцинації наблизить до відновлення нормального життя та економічного зростання», – підкреслив Сергій Гайдай.

Невдовзі сучасна оперативно-диспетчерська служба Луганщини запрацює в повну силу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду облдержадміністрації. Під час заходу директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв розповів про стан готовності до роботи за призначенням оперативної диспетчерської Луганської області.
Він повідомив, що в Луганської області створено оперативну диспетчерську службу КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Лабораторно підтверджено 228 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 55, Рубіжне – 23, Сєвєродонецьк – 55, Біловодський район – чотири, Білокуракинський – сім, Кремінський – 10, Марківський – одне, Міловський – 11, Новоайдарський – 12, Новопсковський – 10, Попаснянський – три, Сватівський – 26, Старобільський – вісім, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 12 390 осіб.

З них одужали – 9 005 (218 за останню добу); лікуються – 3 043 (410 – стаціонарно, 2 633 – амбулаторно).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 34 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 12 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,92 га території у Попаснянському,  Станично-Луганському районах, а також смт Воронове та місті Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено та вилучено 34 артилерійських снаряди, 16 гранат, 4330 набоїв й одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Для надання адресної допомоги у період карантину можна звертатися за телефоном "гарячої лінії" 15-45

Для надання адресної допомоги у період карантину людям, які її потребують, можна звернутися за телефоном "гарячої лінії" 15-45.

Iнформація щодо місць розташування пунктів обігріву у Луганській області

У випадку значного зниження температури повітря, для отримання допомоги можна звертатися до пунктів обігріву, згідно переліку

з/п

Місто (район, ОТГ)

Кількість

Місце розташування

Як надаватиметься місцевими державними адміністраціями і тергромадами соцпідтримка у сферах соцзахисту та захисту прав дітей

Із початку 2021 року у зв’язку з децентралізацією змінюються  підходи щодо реалізації жителями територіальних громад права на соціальний захист.

Так, з 1 січня 2021 року усі звернення щодо призначення різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни мають подавати через «фронт-офіси» територіальної громади, які, в свою чергу, забезпечують їх передачу до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій. Виключення становлять лише документи, що надсилаються поштою або подаються в електронному вигляді.