Архів новин

18 января 2021

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 18 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1066,58 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 20 січня;

- установи банків – по 18 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Лабораторно підтверджено три нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – одне, Станично-Луганський район – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 042 осіб.

З них одужали – 9 497; лікуються – 3 191 (387 – стаціонарно, 2 804 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 493 дитини віком до 17 років. З них одужали – 388.

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померли 354 людини.

На Луганщині з’являться побратими латвійських міст та спільні українсько-латвійські підприємства, – керівники громад зустрілись із Делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні

В облдержадміністрації відбулася зустріч делегації Посольства Латвійської Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом з керівником військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецька, головами Новопсковської та Старобільської територіальних громад.

Ми готові провести вибори будь-коли, після стабілізації безпекової ситуації на Луганщині, – Сергій Гайдай

Під час спілкування с журналістами Сергію Гайдаю поставили запитання щодо проведення місцевих виборів у громадах, у яких вони не відбулись 25 жовтня 2020 року.

Протягом 18-21 січня в області очікується ускладнення погодних умов

За прогнозом Луганського обласного центру з гідрометеорології, 18-21 січня в Луганській області очікуються складні погодні умови.

Зокрема, сильний сніг, мокрий сніг, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, посилення південного вітру до 7-12 м/с. На дорогах ожеледиця, снігові замети.

У зв’язку з погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, рекомендовано:

«Сьогодні ми проклали бізнесу Луганщині шлях до Європи», - Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

Сергій Гайдай: щоб захистити людей визначено верхню межу ціни на газ – 6,99 гривень за кубометр

Про це зазначив голова Луганської облдержадміністрації та резюмував, що встановлення граничної ціни – це ініціатива Глави держави Володимира Зеленського.

«Ситуація складалася таким чином, що через сезонні коливання та непрозору роботу олігархічних постачальників вже у лютому ціна газу для більшості українців могла складати до 12 гривень за кубометр. Тому Президент доручив встановили верхню межу від будь-якого постачальника, а саме 6,99 гривень за кубометр. Вона діятиме з 1 лютого до кінця опалювального сезону або до завершення карантину», – наголосив Сергій Гайдай.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 3,7 мільярди гривень

Протягом січня-грудня 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 737,4 млн гривень.

У порівнянні з 2019 роком надходження збільшились на 354,1 млн гривень. Важливо, що це зростання досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 2 млрд 737,5 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що на 310,1 млн гривень більше ніж у 2019 році. Єдиного податку надійшло 436,7 млн гривень, що перевищує позаминулорічний результат на 34,4 млн гривень.

Учні дев’ятих класів складатимуть ДПА у закладах освіти в письмовій формі

У 2020/2021 навчальному році учні дев’ятих класів складатимуть державну підсумкову атестацію у закладі освіти в письмовій формі.

Згідно з нормативними документами атестація випускників дев’ятих класів може проводитися в закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас наказ МОН № 1262 встановлює, що у 2020/2021 навчальному році ДПА осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти, проводиться у закладі освіти в письмовій формі.