Архів новин

20 января 2021

Анн Лінде: Шведське головування в ОБСЄ буде працювати над мирним врегулюванням конфлікту на сході України

Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде разом із українською делегацією відвідала КПВВ «Золоте».

Після ознайомлення із ситуацією поблизу лінії розмежування Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Анн Лінде дали спільну пресконференцію.

Свій перший візит на посаді голови ОБСЄ Анн Лінде здійснила до Луганщини

Очільник Луганщини Сергій Гайдай зустрівся із діючим Головою ОБСЄ, Міністром закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде.

«Це мій перший робочий візит на Донбас на посаді Голови ОБСЄ. І у цій якості я б хотіла запевнити вас у своїй повній підтримці. Також маю сказати, що наші колеги з СММ будуть продовжувати здійснювати моніторинг безпекової ситуації, дотримання режиму припинення вогню», – звернулась до учасників зустрічі Анн Лінде. Вона також акцентувала на важливості перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським, які відбулись вчора, 19 січня.

Важливо: інформація про порядок дій споживача для зміни постачальника газу

Із серпня 2020 року в Україні почав працювати ринок газу, на якому діють майже сотня постачальників, кожен з них пропонує споживачам ціни та свої тарифні пропозиції. Тому у споживачів газу є можливість вільно обрати постачальника. Це не вимагає якогось перепідключення мереж або інших технічних рішень, це можна зробити в дистанційному форматі.

Повідомлення про оприлюднення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки (нова редакція) та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації згідно зі статтею 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» складено та розміщено повідомлення про оприлюднення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки (нова редакція) та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 20 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1207,59 млн гривень, що становить 82,95 % від запланованої потреби коштів на поточний місяць.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 23 січня;

- установи банків – по 20 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

За добу піротехніки Луганщини виявили 33 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 19 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,03 га території в Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 28 гранат, 60 набоїв та 5 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Лабораторно підтверджено 76 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли четверо хворих у Сєвєродонецьку та один в Рубіжному

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 14, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 30, Біловодський район – три, Кремінський – дев’ять, Марківський – три, Новопсковський – дев’ять, Старобільський – п’ять, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 182 осіб.

З них одужали – 10 295 (496 за останню добу); лікуються – 2 524 (367 – стаціонарно, 2 157 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 496 дітей віком до 17 років. З них одужали – 423.

За матеріалами контррозвідки оголошено про підозру ще шістьом учасникам НЗФ терористичної організації «ЛНР»

На Луганщині за матеріалами контррозвідки СБУ оголошено про підозру шістьом учасникам незаконних збройних формувань і пособникам проросійських терористів, які причетні до злочинів проти національної та громадської безпеки.

«Економічний експеримент»: напрацьовується Стратегія розвитку Луганщини

В облдержадміністрації відбулася робоча зустріч експертів Центру економічної стратегії зі стейкхолдерами Луганської області. Участь у заході взяв перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов.

На початку зустрічі радник Віце-прем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Сергій Карпенко зазначив, що Міністерство реінтеграції почало працювати над Стратегією економічного розвитку Донецької і Луганської областей, метою якої є – «бажання побудувати «місто-сад», тому що територія потребує відновлення».

Буде сформований новий склад спостережної комісії при облдержадміністрації

Керуючись пунктом 12 положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 (зі змінами), повідомляємо про припинення повноважень спостережної комісії при облдержадміністрації та формування її нового складу.

Щодо доручення Президента перевірити відповідність тарифної сітки на побутовий газ та опалення в регіонах країни

Враховуючи появу в публічному просторі різних спекулятивних заяв щодо формування тарифів на рівні міст і сіл країни, а також безпідставні спроби окремих представників місцевої влади обґрунтувати перед суспільством додаткове зростання тарифів понад рівень, який уже викликає значні питання з точки зору справедливості, Глава держави доручає заступнику керівника Офісу Президента України Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит наявних тарифів у місті Києві та в усіх областях України, зіставити ціноутворення за різні проміжки часу, а також отримати вичерпн