Архів новин

21 января 2021

Для Попаснянського департаменту КП «Попаснянський районний водоканал» придбано нове обладнання

Для департаменту придбали три одиниці мотопомп, установку проколу ґрунту, апарат для зварювання термопластичних матеріалів та апарат для терморезисторного зварювання, апарати для миття водою під тиском, три генератори зварювальні на 5,5 кВт та один дизельний генератор на 55 кВт, рукави тощо.

На придбання нового обладнання були виділені кошти з районного бюджету у сумі 750 тисяч гривень.

Крім того, для транспортування дизельного генератора окремо за кошти департаменту було придбано причеп.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 21 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1277,60 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 25 січня;

- установи банків – по 21 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Сергій Гайдай: щеплення від коронавірусу призупинить пандемію, дозволить зменшити обмеження та поверне людям упевненість

Звісно, це позитивним чином вплине й на економіку регіону та країни в цілому.

«Щеплення проти COVID-19 забезпечить людям елементарну впевненість у житті, як це було до пандемії. Жодна країна світу не може собі дозволити роками тримати під обмеженням декілька галузей економіки. Тому масова вакцинація є одним із інструментів того, щоб дозволити людям, яким не загрожує коронавірус з причини щеплення, жити як зазвичай. Наскільки я знаю, в Україні забезпечені усі необхідні умови для застосування вакцин», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 20 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,4 га території у Новоайдарському  районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів, три мінометні міни, дев’ять гранат й один інший вибухонебезпечний предмет.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Лабораторно підтверджено 124 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще шість хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 31, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 29, Кремінський район – 18, Міловський – шість, Новоайдарський – чотири, Новопсковський – 12, Сватівський – одне, Станично-Луганський – 12, Старобільський – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 306 осіб.

З них одужали – 10 473 (178 за останню добу); лікуються – 2 464 (357 – стаціонарно, 2 107– амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 496 дітей віком до 17 років. З них одужали – 426.

СБУ системно протидіє та нейтралізує загрози державній безпеці на кордонах країни

Протягом 2020 року завдяки заходам підрозділів Служби безпеки України до держбюджету донараховано понад 2,5 мільярда гривень митних платежів. Вилучено предмети контрабанди і виявлено порушення митних правил на суму 510 мільйонів гривень.

У минулому році за матеріалами СБУ також повідомлено про підозри: митники ‒ 53, прикордонники ‒ 31, контролюючі на кордоні – 10 осіб. Засуджено 12 працівників прикордонної служби та 4 митної. За ст. 201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України вироки отримали 36 осіб.

Сертифікація-2021: на Луганщині зареєструвалися понад 50 % педагогів від граничної кількості

Триває реєстрація для участі в сертифікації педагогічних працівників. Станом на 20 січня було сформовано 703 реєстраційні картки-заяви.

Слід відзначити, що на Луганщині зареєструвалися понад 50 % педагогів від граничної кількості для нашої області.

Для участі в сертифікації педагогічних працівників після створення реєстраційної картки-заяви необхідно надіслати комплект документів до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 250 мільйонів гривень військового збору

За січень-грудень 2020 року надходження військового збору склали 250,2 млн гривень.

Це на 31,4 млн гривень, або на 14,3 %, більше надходжень січня-грудня 2019 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Президент відстоює соціальну справедливість у тарифах

Президент України Володимир Зеленський наполягає на обов’язковій соціальній справедливості, особливо коли йдеться про питання тарифів для населення. Адже очевидно, що в державі не може бути тарифної дискримінації, і тому всі верстви населення мають отримати зрозуміле тарифне ціноутворення.

За ініціативою Глави держави уряд уже напрацював інструменти для тимчасового зниження цін на газ для населення до 6,99 грн за 1 кубометр. Передусім це стосувалось індивідуальних домогосподарств.