Архів новин

22 января 2021

Сергій Гайдай доручив терміново перевірити усі об’єкти соціального значення та притягти порушників пожежної безпеки до відповідальності

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула стан протипожежного захисту об’єктів соціального значення, яких у Луганській області 599. Зокрема, закладів освіти – 473, охорони здоров`я – 25, соціального захисту – 19, ТРЦ – 6, об’єктів інфраструктури – 5, гуртожитків – 4.

Станом на сьогодні, ГУ ДСНС перевірено 543 заклади, 284 з яких експлуатуються з порушеннями. По цих об’єктах направлені позови до адміністративного суду. По 105 – вже прийняті рішення про заборону експлуатації.

Володимир Зеленський: 23 січня в Україні буде оголошено жалобу через трагедію в будинку для літніх людей у Харкові

23 січня в Україні буде оголошений день жалоби на загальнодержавному рівні у зв’язку із загибеллю 15 осіб внаслідок пожежі, яка сталася в будинку для літніх людей у місті Харкові. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в межах робочої поїздки на Харківщину.

Глава держави зазначив, що підпише відповідний указ.

«Ще раз висловлюю свої співчуття усім рідним та близьким загиблих, усім харків’янам. Я підпишу указ, і завтра буде день трауру на державному рівні», – сказав він.

Мінекономіки надає держгарантії агропідприємцям

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України провело селекторну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.

Головуючий заступник Міністра Тарас Висоцький поінформував про напрямки державної підтримки агропромислового комплексу та можливості їх розширення у 2021 році.

Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню рекомендовано включити до переліку опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах

Сьогодні відбулося засідання госпітальної ради, яке провела її голова, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Під час засідання госпітальної ради з числа її членів обрано двох заступників голови цієї ради – директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Стогнієва та голову громадської організації «Українське лікарське товариство Луганщини» Степана Шведюка. Секретарем – начальника відділу цього Департаменту Валентину Прищепу.

Госпітальною радою затверджено графік засідань та план роботи на поточний рік.

На Луганщині відбудеться меморіальний захід з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

З нагоди відзначення  Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, 27 січня, об 11:00, у місті Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни (вул. Будівельників), планується проведення обласного меморіального заходу з покладанням квітів за участі членів релігійних організацій іудейського віросповідання та представників міських відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» міст: Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

Визначаються варіанти трансформації обласного будинку дитини

Нараду щодо обговорення завершеної міжвідомчою комісією комплексної оцінки та підготовки до трансформації Луганського обласного будинку дитини, а також реагування на виклики, пов’язані з захистом дітей від COVID-19, провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Захід організовано в рамках впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

«Ми обов’язково повернемо контроль не лише над Луганськом і Донецьком, а й над Севастополем та Сімферополем», - керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв взяв участь в урочистостях до Дня Соборності України на Луганщині

Урочисте покладання квітів з нагоди святкування Дня Соборності України  відбулося сьогодні у Сєвєродонецьку. Участь у заході разом із очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм узяв Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, який перебуває в області з робочим візитом.

Присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченко біля Луганського обласного українського музично-драматичного театру.

Лабораторно підтверджено 67 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще сім хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 13, Рубіжне – 13, Сєвєродонецьк – 30, Кремінський район – чотири, Марківський – три, Новоайдарський – одне, Новопсковський – одне, Попаснянський – одне, Станично-Луганський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 373 осіб.

З них одужали – 10 592 (119 за останню добу); лікуються – 2 405 (341 – стаціонарно, 2 064 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 498 дітей віком до 17 років. З них одужали – 427.

Автошлях «Стрий - Ізварине» зробить Луганщину та Львіщину ближчими, - очільники братніх областей привітали один одного з Днем Соборності України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та його колега з братньої Львівщини Максим Козицький привітали один одного з Днем Соборності України. Це відбулось під час їх спільної відеоконференції.

З нагоди Дня Соборності Президент України поклав квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському

У День Соборності, 22 січня, Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Президента УНР Михайла Грушевського.

Володимир Зеленський поклав букет квітів до підніжжя пам’ятника видатному державному діячу. Також біля меморіалу було встановлено кошик квітів.

У церемонії взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 437 мільйонів єдиного податку

Протягом січня-грудня 2020 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 436,7 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 222,4 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 32,7 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 181,6 млн гривень.

У порівнянні з показниками 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 34,4 млн гривень або на 8,5 %.

В єдності сила! Україна відзначає День Соборності

22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна щороку відзначає День Соборності.

Ще п’ять родин отримають по 300 тисяч гривень за зруйноване війною житло

На першому  у цьому році засіданні комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки яких зруйновано внаслідок бойових дій, розглянули сім справ. Зокрема, члени комісії опрацювали пакети документів, підготовлені Станично-Луганською райдержадміністрацією – 5, Гірською міською – 1 та військово-цивільною адміністрацією міста Золоте та села Катеринівка Попаснянського району -1.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Соборності України

Сьогодні ми святкуємо День Соборності України. 22-го січня 1919-го року поєднувальний договір – «Акт злуки» між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою був урочисто проголошений на Софійській площі в Києві. Через більш ніж сто років ми чітко розуміємо головні уроки тих подій: усвідомлюємо, що перемогу можна здобути лише в єдності, пам'ятаємо, що немає ніяких окремих Східної та Західної України, а тільки єдина держава, і головне, розуміємо, ми – єдиний народ.