Архів новин

25 января 2021

Фінансування пенсій за січень в області завершено в повному обсязі

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 25 січня у регіоні в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій за поточний місяць.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1463,05 млн гривень.

Контррозвідка СБУ затримала розвідника НЗФ «ЛНР»

За результатами вдалої спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала учасника незаконних збройних формувань, який брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС.

Слідчими та оперативниками встановлено, що житель Луганщини у 2014 році приєднався до так званого «3-го Станично-Луганського батальйону десантно-штурмової бригади» НЗФ «ЛНР». Згодом продовжив злочинну діяльність на посаді розвідника у складі так званої «окремої розвідувальної роти 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 24 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,3 га території у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди і п’ять гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Із 25 січня в Україні діють обмеження, встановлені до посиленого карантину

В Україні завершено посилений карантин.

Із 25 січня встановлені обмеження, які діяли у грудні 2020 року.

Вони представлені в інфографіці.

 

141955797-254396556127555-3845096418180288822-o

Пане Президенте, з днем народження!

Приєднуємося до вітань від людей із різних куточків України. Наполегливості, незламності та здоров'я!

 

СБУ виявила поблизу селища на Луганщині артилерійські снаряди та міни

Служба безпеки України виявила у Луганській області велику кількість військових засобів ураження поблизу району, де у 2014 році відбувся обстріл позицій сил антитерористичної операції.

У лісосмузі неподалік селища Вовкодаєве Щастинського району правоохоронці виявили 18 артилерійських снарядів, п’ять гранатометних пострілів ВОГ-17, три мінометні міни різних модифікацій і чотири гранати. Також знайдено фрагмент касетного боєприпасу реактивної системи залпового вогню «Смерч».

До уваги волонтерів Луганщини! Оголошено про початок національного конкурсу «Благодійна Україна – 2020»

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми. Форму заявки можна скачати за посиланням. До заявки доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи). Автори конкурсних заявок несуть відповідальність за достовірність наданої ними інформації.

Лабораторно підтверджений 41 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 22, Рубіжне – три, Біловодський район – чотири, Кремінський – три, Новопсковський – чотири, Попаснянський – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 535 осіб.

З них одужали – 10 779 (дві за останню добу); лікуються – 2 375 (297 – стаціонарно, 2 078 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 505 дітей віком до 17 років. З них одужали – 435.

Пишаємося: жителів області відзначено державними нагородами

Указ № 24/2021 про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України підписав Президент України Володимир Зеленський.

Тож, за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю відзначено багатьох українців. Серед них і жителі Луганщини.

Так, медаллю «За працю і звитягу» нагороджено обліковця сільськогосподарського товариства «Вікторія Плюс» Володимира Рибалку.

Більш ніж 17 тисяч людей знайшли роботу на Луганщині за допомогою служби зайнятості

Державна служба зайнятості під час карантинних обмежень продовжує реалізовувати один з напрямів своєї діяльності – допомога у працевлаштуванні. Так, в області протягом 2020 року знайшли роботу 17,2 тисяч осіб.

Клієнти Служби були працевлаштовані у галузі сільського та рибного господарства, оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, переробної промисловості, сферу освіти, державне управління, обов’язкове соціальне страхування.

Держгеонадра оголосили про старт масштабних вуглеводних проєктів, модернізацію законодавства та цифровізація сервісів Служба

Служба запустила Єдине вікно надрокористувача – послуга посприяла скороченню кількості повернень документів заявникам удвічі та налагодженню ефективного діалогу із суб’єктами ринку. З метою нівелювання суб’єктивності в роботі відкрито єдиний центр обрахунків початкової вартості геоінформації та спецдозволів, розроблено нову Методику їх обрахунку, яка працює за принципом онлайн-калькулятора. Налагодили стратегічне співробітництво з міжнародними колегами.

Анонсовано нові послуги в «Дії» та інші проєкти Мінцифри

Нові цифрові проєкти та сервіси Міністерство цифрової трансформації запровадить в першому кварталі 2021 року.

Серед них Дія ID, зміна місця проживання, будівельні послуги класів СС2 та СС3, податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок та автоматична реєстрація бізнесу.

Дія ID – сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП та підписувати документи, отримувати адміністративні та фінансові послуги.