Архів новин

26 января 2021

Прийнято Закон «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»

Закон визначає правові засади здійснення народного волевиявлення через всеукраїнський референдум, його організацію та порядок проведення.

Всеукраїнський референдум, згідно із Законом, є формою безпосередньої демократії в Україні, способом здійснення влади безпосередньо Українським народом, що полягає у прийнятті (затвердженні) громадянами України рішень шляхом голосування у випадках і порядку, встановлених Конституцією України та цим Законом.

Викритому контррозвідкою СБУ так званому «першому заступнику міністра МВС ЛНР» повідомлено про підозру

Контррозвідка Служби безпеки України задокументувала факти протиправної діяльності так званого «першого заступника міністра МВС ЛНР», причетного до посягання на територіальну цілісність нашої держави.

За даними слідства, фігурант забезпечує організаційне сприяння діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Також він причетний до протиправної діяльності, спрямованої на зміну меж території та державного кордону України.

Із лютого споживачі отримуватимуть газ за ціною, яка не має бути вищою за встановлену Урядом, - брифінг

Про встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та порядок дій споживача для зміни постачальника газу на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 26 січня, розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він, зокрема, зазначив, що монополію в частині вибору споживачем постачальника природного газу в країні ліквідовано.

Так, із 1 серпня 2020 року запрацював ринок газу. Відтоді ціни на газ для своїх побутових і непобутових клієнтів кожен постачальник визначає самостійно.

Реєстрація на основну сесію ЗНО стартує 1 лютого

Реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року триватиме з 1 лютого до 5 березня включно.

Лабораторно підтверджено 56 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще шість хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 13, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – 31, Кремінський район – одне, Новоайдарський – одне, Попаснянський – сім, Станично-Луганський – одне, Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 591 особи.

З них одужали – 11 021 (242 за останню добу); лікуються – 2 183 (295 – стаціонарно, 1 888 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 505 дітей віком до 17 років. З них одужали – 437.

За минулу добу піротехніками Луганщини вилучено 91 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 25 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,37 га території в Станично-Луганському, Попаснянському районах та поблизу смт Борівське військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк.

Загалом виявлено та вилучено 69 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін, дві гранати, один інженерний боєприпас та чотири одиниці інших боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

За минулий рік СБУ вилучила із незаконного обігу в районі ООС понад 74 тисячі боєприпасів та 200 кілограмів вибухівки

За 2020 рік Служба безпеки України вилучила із незаконного обігу в районі проведення операції Об’єднаних сил понад 74 тисячі боєприпасів різного призначення та калібру, 200 кілограмів вибухівки, 35 одиниць вогнепальної зброї та майже 200 вибухових пристроїв.

Так, попереджено теракт біля селища Катеринівка Попаснянського району. Зловмисники намагалися закласти вибуховий пристрій поблизу місця пересування українських військових підрозділів.

За матеріалами СБУ винесено чотири обвинувальні вироки за організацію нелегального збуту зброї та боєприпасів.

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували понад 160 мільйонів

У січні-грудні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 164,6 млн гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 21,5 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 5,7 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 293 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС в Луганській області

Звернення Президента щодо початку вакцинації від COVID-19

Дорогі громадяни!

25 січня ми вийшли з локдауну, у нашій країні завершився посилений карантин. Я хочу, по-перше, привітати всіх нас, а по-друге, подякувати кожному.

Разом з вами завдяки свідомості, уважності та дисципліні ми змогли досягти гарних результатів.  

Найперше – на відміну від багатьох європейських країн, після зимових свят у нас не сталося спалаху інфекції. І це найголовніше. Більш того, за час локдауну одужалих було більше, ніж захворілих.