Архів новин

28 января 2021

Увага! Щоб не переплатити за газ у лютому, вчасно зафіксуйте показники лічильника за січень

Нагадаємо, що Уряд встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривень за кубометр.

Зниження станеться лише у лютому, а платіжки з такою ціною споживачі отримають тільки у березні.

У більшості споживачів області в січні ціна за газ складає 8,290 гривень за кубометр, що на 30 % вище за граничну ціну в лютому.

У разі невчасної подачі показників лічильника за січень ви ризикуєте сплатити за більший обсяг газу, аніж спожили в січні, і за ціною 8,290 гривень, а не 6,99 гривень за кубометр.

Урядом посилено соціальну підтримку дитячих будинків сімейного типу, багатодітних та прийомних сімей

На засіданні Уряду прийнято рішення щодо механізмів компенсації та відшкодування деяким категоріям споживачів електроенергії додаткових витрат на її оплату у зв’язку з відміною з 1 січня знижених тарифів.

Така компенсація буде запроваджена на спожиту у першому кварталі 2021 року електроенергію.

Компенсація надаватиметься наступним категоріям споживачів:

Президент України заснував стипендії для найкращих учасників ЗНО, премії переможцям учнівських олімпіад і гранти на навчання за кордоном

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 27/2021 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти».

Документ передбачає заснування президентських стипендій для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати; премій для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів; грантів на навчання за кордоном.

«Це наші найкращі учні. І ми будемо мотивувати їх старатися й надалі. Такі талановиті й цілеспрямовані діти побудують сильну та успішну Україну», – зазначив Глава держави.

Лабораторно підтверджено 105 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Рубіжне – 10, Сєвєродонецьк – 34, Білокуракинський район – одне, Кремінський – сім, Міловський – п’ять, Новоайдарський – два, Новопсковський – 15, Попаснянський – вісім, Сватівський – два, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – вісім, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 745 осіб.

З них одужали – 11 402 (140 за останню добу); лікуються – 1 950 (254 – стаціонарно, 1 696 – амбулаторно).

«Безпека людей – в пріоритеті», – Сергій Гайдай на відкритті першої поліцейської станції у Сєвєродонецьку

Відкриття першої поліцейської станції у місті Сєвєродонецьк відбулося сьогодні, 28 січня, за адресою вулиця Гагаріна, 8. Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Минулоріч на ремонт харчоблоків та придбання обладнання для освітніх закладів Попаснянського району витрачено понад 2,2 млн гривень

Зокрема, за рахунок коштів районного бюджету капітально відремонтовані приміщення харчоблоків у Попаснянської гімназії №20 (416,802 тис. грн), Попаснянській загальноосвітній школі №24 (284,00 тис. грн) та придбане обладнання для них на загальну суму 695,5 тис. гривень.

За рахунок благодійних організацій та районного бюджету відремонтовано дах їдальні дитячого садочку Нижнянського НВК №36 (800 тис. грн), фактично на 100% підготували до роботи харчоблок Мирнодолинської ЗОШ тощо.

Для аграріїв Луганщини спрощують алгоритм реєстрації податкових накладних

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Проблемні питання, що існують за цим напрямом, врегульовуються при взаємодії фермерів з органами влади. Зокрема, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед фермерських господарств щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Проаналізовані фінансово-економічні показники, які стосуються діяльності фермерських господарств та можуть вплинути на ситуацію з блокуванням податкових накладних.

Медичні заклади первинної та вторинної ланок Кремінщини перейшли у власність чотирьох громад

Рішенням сесії Сєвєродонецької районної  ради від 26 січня поточного року Кремінська багатопрофільна лікарня Кремінської районної ради безоплатно передана у комунальну власність Кремінської міської територіальної громади.

Згідно територіального розташування до Красноріченської селищної, Сватівської, Рубіжанської та Кремінської міських рад передано й лікувальні заклади, що входили до складу Центру первинної медико – санітарної допомоги Кремінської районної ради.

Більше 52 тисяч молодих жителів області взяли участь у проведених національно-патріотичних заходах області минулоріч

Минулого року в області проведено 767 заходів національно-патріотичного виховання, до яких було залучено більше 52 тисяч молодих жителів. Слід зазначити, що у зв’язку з карантинними обмеженнями низка з них відбулася в онлайн режимі.

Наприклад, фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю «Восток – Схід – West – 2020», районний фестиваль творчості «Повір у себе!» для дітей та молоді з інвалідністю, фестиваль творчості для дітей та юнацтва «Лицарі та Панночки Луганщини – 2020».

Майже 1800 жителів Луганщини візьмуть участь у пробному ЗНО

Усі вони не тільки зареєструвалися для проходження тестування, а й вчасно сплатили за відповідну послугу. А саме, до 23 січня.

Слід зазначити, що особа, кошти від якої надходять до регіонального центру оцінювання якості освіти після 27 січня, не підлягає реєстрації, а гроші повертають на підставі відсканованої копії заяви про повернення сплачених коштів.

Загалом по країні завершила процес реєстрації в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (здійснили оплату послуг із проведення пробного ЗНО) 139 071 особа. Серед них на Луганщині –  1 762.

Збільшено розмір соціальної стипендії дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування

Зокрема, Уряд з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальної стипендії:

- дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150 % розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку;

- після досягнення такими дітьми 18 років ‒ до 150 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року.