Архів новин

01 февраля 2021

Землекористувачі та власники землі Луганщини минулоріч сплатили понад 346 мільйонів гривень

Юридичні та фізичні особи перерахували у січні-грудні 2020 року 346,5 млн гривень плати за землю.

Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю спрямовується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Відсьогодні населення отримує газ за ціною, яка не має бути вище 6,99 гривень за кубометр

Відповідне обмеження діятиме до кінця опалювального сезону або до завершення карантину.

Це рішення Уряду, на якому наполягав Президент України Володимир Зеленський.

Як раніше зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай, Президент в січні втрутився в ситуацію, що сталася на ринку газу, опрацював ймовірні варіанти з фахівцями та обрав найоптимальніший із них.

«Зниження тарифу на понад 30 % – це виключно позиція Глави держави», – наголосив Сергій Гайдай.

Стратегія економічного розвитку Луганщини та Донеччини базуватиметься на потребах людей та тергромад, в яких вони живуть, - Сергій Гайдай

Голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай увійшов до складу міжвідомчої робочої групи з імплементації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року, яку розробляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На установчому засіданні робочої групи, в якому взяв участь очільник Луганщини, вже затверджено календарний план розробки Стратегії, а також супутніх законопроєктів.

Зокрема, планується, що документ має бути готовим вже у квітні.

Пам’ятаємо героїв минулого, шануємо героїв сучасності, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у меморіальних заходах з нагоди 78-ї річниці визволення Сєвєродонецька від нацистських загарбників.

Графік роботи пересувного мобільного підрозділу Ощадбанку для здійснення обслуговування клієнтів вздовж лінії розмежування на території Луганської області, підконтрольній українській владі у період 01 по 05 лютого

Графік роботи пересувного мобільного підрозділу Ощадбанку для здійснення обслуговування клієнтів вздовж лінії розмежування на території Луганської області, підконтрольній українській владі у період 01 по 05 лютого 

В області лабораторно підтверджено 20 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Рубіжне – шість, Кремінський район – два, Станично-Луганський – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 938 осіб.

З них одужали – 11 677; лікуються – 1 864 (226 – стаціонарно, 1 638 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 514 дітей віком до 17 років. З них одужали – 455.

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 397 людей.

В облдержадміністрації розглянуто генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ

28 січня відбулося перше в цьому році засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації.

На порядку денному було розглянуто проєктне рішення «Генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ Біловодського району Луганської області». 

Представник замовника – Віталій Мажула (заступник голови Біловодської селищної ради) – повідомив про мету розроблення Проєкту та необхідність довгострокового планування та забудови території смт Біловодськ.

Розпочалась реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року

Сьогодні, 1 лютого, розпочинається реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Цьогоріч вона відбудеться з 21 травня до 15 червня.

Згідно з календарним планом підготовки та проведення цьогорічного тестування реєстрація на ЗНО триватиме до 5 березня.

Участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш ніж із 5-ти навчальних предметів.

Реєстрація на ЗНО відбувається на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Щоб зареєструватися для участі в ЗНО, потрібно:

МОЗ: Перша партія вакцин від COVID-19 в Україну прибуде в середині лютого

Україна увійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу. Для початку першої хвилі вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer. Постачання вакцин в Україну почнеться вже в середині лютого.
Наступне постачання вакцин в рамках ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час цього постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.